În ziua de 24 mai 2010, la ora 19 tinerii din parohia noastră s-au rugat rozariul în cinstea Preacuratei Fecioara Maria împreună cu alţi tineri din diferite parohii. Părintele Claudiu Budău şi Eduard Pătraşcu au condus acest moment inedit de rugăciune.

 

Luna mai este dedicată Maicii Domnului. Ne-am răpit o oră din timpul nostru şi ne-am dedicat şi noi Mariei participând la un rozariu cu tinerii de la Sfânta Tereza din Iaşi, de la Catedrala din centru și de la căminul catolic.

Ruga noastră fierbinte în cinstea Sfintei Fecioare Maria, de această dată sub forma unei cununi de trandafiri ce a unit cele 5 mistere ale Rozariului, a dorit să o cinstească pe cea plină de har, pentru a-i cere ajutorul, dar şi pentru a-i mulţumi, conștienți fiind de puternica ei mijlocire la Fiul ei Preaiubit. Care fiu și-ar putea ignora mama, atunci când îi cere un favor?

Tot în luna mai sărbătorim vizita Sfintei Fecioare Maria la Fatima. Ea s-a arătat celor 3 copilaşi săvârşind minuni. La fel ne-am adunat şi noi: pentru ca rugăciunea să fie mai puternică. Alături de rugăciuni au existat şi cântece către Sfânta Maria, căci cine cântă se roagă de două ori.

Am comemorat prin acest ceas de rugăciune și un alt eveniment: o altă vizită, de această dată chiar în România, care a avut loc tot în luna mai, în anul 1999. Am rememorat așadar vizita Papei Ioan Paul al II-lea în Bucureşti, care s-a desfășurat în urmă cu 10 ani. Au fost trei zile frumoase în care lumea s-a rugat, a cântat, a adus laude de bucurie. Am simţit şi noi emoţiile şi bucuria celor prezenţi în jurul Papei la vizita acestuia din filmuleţele şi fotografiile prezentate în timpul rozariului.

La finalul rozariului, binecuvântarea a fost dată de către părintele vicar, Claudiu Budău, care ne-a adresat îndemnul ca pe parcursul anului să rămânem la fel de uniţi unii cu alții în rugăciuni, cântece, acte de caritate şi de ce nu, voie bună.

Mulţumim celor care au fost prezenţi la această celebrare!

Andreea Gheţ

[nggallery id=123]