Sâmbată, 5 iunie 2010 un grup de aproximativ 50 de copii şi animatori au participat la Sărbătoarea copiilor din Dieceza de Iaşi, însoţiţi fiind de părintele vicar părintele Cludiu Budău şi părintele Petrică Dorcu, de la catedrala din Centru.

Dimineaţa ne-am adunat la ora 8:00 în curtea bisericii pentru a merge împreună cu cei de la catedrală spre destinaţie. Sărbătoarea Copiilor ne aştepta la Lespezi. Deşi pe drum am avut parte de câţiva stropi de ploaie, odată ajunşi acolo soarele a ieşit şi ne-a încălzit cu razele sale până la finalul zilei.

Tema din acest an a fost „Isus este Învăţătorul meu”. Sfânta Liturghie a fost prezidată de PS Aurel Percă, prezenţi fiind peste 80 de preoţi. În jurul altarului s-au adunat aproximativ 3.000 de copii din 80 de parohii ale Diecezei de Iaşi, însoţiţi de peste 400 de animatori.

Ajunşi acolo am trecut pe la centru de primire, pentru ca apoi să ne îndreptăm spre locul unde avea să fie celebrată Sfănta Liturghie. După pauza de prânz a urmat un program artistic unde am putut participa, pe lângă dansuri şi cântece şi la o tombolă.

După o zi încărcată de voie bună a sosit şi momentul întoarcerii spre casă. Deşi poate şoferul ar fi crezut că va avea un drum mai liniştit, deoarece eram obositi, noi nu am încetat să facem o atmosferă încărcată de bucurie.

Monica Barticel

[nggallery id=126]