Într-o zi de luni, mai exact 14 iunie 2010, ora 19, preoții din parohia noastră, respectiv părintele Claudiu şi părintele Alois, ne-au făcut o surpriză: în loc de cateheză pentru tineri, desfășurată de obicei la subsolul bisericii, am pornit spre dealul Repedea pentru a continua sărbătoarea hramului, pentru a cărui bună reușită am trudit cu toții de zor, în ultimele săptămâni.

Aşa cum din basme ştim că oamenii petreceau trei zile şi trei nopţi, aşa şi noi am încercat să sărbătorim ziua Sfântului Anton de Padova şi luni, 14 iunie 2010. Însoțiți de părintele vicar Claudiu Budău şi de părintele paroh, Alois Farţadi, am pornit printre serpentine, destinaţia finală fiind dealul Repedea.

Ajunşi în vârful dealului am început cateheza în aer liber. Tema dezbătută a fost una de voie bună: cum folosesc tinerii instrumentele de joacă. Aşadar, ne-am luat ustensilele şi ne-am apucat fiecare de exemplificat.

Unii jucau fotbal, alţii volei. Pătura era aşezată pentru cei ce voiau să discute şi să povestească ce li s-a mai întâmplat. Nu putea lipsi carnea de pe grătar care a pus cap sărbătorii noastre tinerești.

A fost o zi specială de luni, de neuitat pentru toți, în care am învățat că cel mai important lucru pentru a crește în etate, înțelepciune și har, înaintea lui Dumnezeu și a oamenilor, este să fim împreună și să înțelegem că Domnul vrea să facă parte din viața noastră și să se bucure cu noi mereu, atât la momentele de cânt și rugă, cât și la astfel de clipe inedite de destindere și bucurie, specifice celor cu inima tânără și entuziastă.

Andreea Gheţ

[nggallery id=124]