Dacă a venit vacanţa nu înseamnă că toate activităţile cu copiii de la parohie se sistează, ba din contra acum era momentul cel mai bun pentru a organiza campusul de vară.

         Şi ne-am pus pe organizare. Întâi de toate ne-a trebuit o temă şi am găsit-o repede având în vedere succesul pe care l-a avut campusul cu tema „Amintiri din copilărie” ne-am orientat tot spre o temă populară „Aventurile lui Păcală”.

         Campusul s-a desfăşurat în perioada  28 iunie-1 iulie pe spaţiul parohiei şi a cuprins o multitudine de activităţi de la vizionarea scenetelor cu Păcală, cateheze până la concursuri şi jocuri.

         Ziua începea la ora 9 cu o serie de bansuri şi jocuri menite să ţină loc de înviorare pentru a fi pregătiţi pentru activităţile din ziua respectivă. Urma apoi vizionarea scenetei cu Păcală şi în fiecare zi am văzut scene din diferite momente ale vieţii lui Păcală începând cu copilăria.

         După piesa de teatru urma cateheza care se desfăşura pe grupe de vârstă fiecare grupă având şi câte un nume: cei din clasele I-II erau „Păcălicii”, clasele III-IV „Scamatorii”, clasele V-VI „Negustorii”, clasele VII-VIII „Stejarii”.

         Pentru a vedea cât de atenţi au fost atât la scenete dar şi la cateheze am organizat concursuri cu întrebări din scenete, cateheze dar şi câte o ghicitoare.

         Fiecare grupă şi-a întocmit propriile reguli pe care s-au străduit să le respecte, dar au fost şi momente când le-au încălcat şi drept urmare au fost pedepsiţi.

         Cel mai aşteptat moment al zilei era cel dedicat în întregime jocurilor fie că era vorba de un simplu meci de fotbal, de ştafete, jocuri cu apa sau mingea, toţi copii erau nerăbdători să înceapă jocurile.

         Totodată au avut ocazia să-şi exerseze îndemânarea în cadrul atelierelor de după amiază în care au realizat felicitări, cutii de cadouri, şi au făcut cunoştinţă cu tehnica origami.

         Noutatea pe care a adus-o campusul de anul acesta a fost aceea că toţi copii au animat în fiecare zi liturghia de seară ceea ce i-a bucurat şi pe ceilalţi membri ai comunităţii pentru că a mai rupt din monotonia săptămânii.

         Ziua de 1 iulie a fost una dedicată exclusiv distracţiei şi de aceea am plecat la iarbă verde unde ne-am jucat până la prânz. Apoi cu părere de rău a trebuit să încheiem campusul de anul acesta, așteptându-l cu nerăbdare pe cel de anul viitor.

         Deşi a fost un campus mai scurt decât de obicei, a fost unul plin de activităţi de toate felurile în care copii s-au simţit bine, iar tinerii au mai avut încă o experinţă care să le dezvolte abilităţile de relaţionare.

Andra SÎRBU

[nggallery id=134]