Cu ocazia sãrbãtorii Naşterii  Maicii Domnului, pe data de 8 septembrie, parohiile din Iaşi au organizat un pelerinaj la Sanctuarul de la Cacica.

Dimineaţã, la ora 7, din faţa Bisericii Sf. Anton de Padova, a pornit un autocar plin de pelerini, tineri şi adulţi, împreunã cu pãrintele Imbrişcã Ionuţ, cu toţi fiind dornici de a se închina Fecioarei Maria dar şi de a-şi întãri credinţa.

În jurul orei 10:30, credincioşii s-au adunat pentru a intra împreunã în Bisericã, unde, pânã la ora 11:00, s-a desfãşurat programul de spovezi şi rugãciuni particulare, dupã acesta având loc Sfânta Liturghie. Între orele 12:30 şi 14:30 pelerinii au avut parte de puţin timp liber. Dupã pauzã au participat la Calea Sfintei Cruci şi la un moment de adoraţie, la sfârşit primind Binecuvântarea cu Preasfântul Sacrament. La ora 16:00 aceştia au urcat în autocare, plecând spre casã.

Scopul pelerinajului a fost acela de a uni, în credinţã şi rugãciune, oameni mai mult sau mai puţin diferiţi. Ei s-au închinat icoanei Maicii Domnului, care tocmai a fost readusa la Cacica dupa restaurare. De asemenea, în faţa Bisericii, credincioşii au putut vedea şi atinge statuia ce îl înfãţişeazã pe Papa Ioan Paul al II-lea, care a fost dezvelitã de data de 15 august a acestui an.

Raluca RUSU