Însoţiţi de părintele vicar Ionuţ-Eremia Imbrişcă, dar şi împreună cu întreaga comunitate, tinerii din parohia noastră s-au rugat la Sfânta Fecioară Maria. Chiar dacă a fost ziua dedicată Rozariului, nu au lipsit momentele de aducere aminte a regretatului părinte papa Ioan Paul al II-lea.

 

O seară de rugăciune… Aceste cuvinte ar putea caracteriza evenimentul care a avut loc în data de 7 octombrie 2010, în sărbătoarea Sfintei Fecioare Maria, Regina Rozariului. Eveniment ce s-a desfăşurat chiar în parohia noastră.

O seară specială, în care comunitatea, în frunte cu tinerii şi cu părintele vicar Ionuţ-Eremia Imbrişcă, au adorat-o pe Preasfânta Fecioară în sărbătoarea închinată ei. Rozariul condus de tineri a avut anumite momente speciale, în care a fost amintit şi zelul regretatului părinte papa Ioan Paul II pentru această frumoasă rugăciune.

În scrisoarea sa apostolică „Rosarium Virginis Mariae”, Papa Ioan Paul al II-lea i-a invitat pe creştini să recite în fiecare zi Sfântul Rozariu şi a invocat-o pe Sfânta Fecioara cu aceste cuvinte: „Duioşiei tale de mamă încredinţăm lacrimile, suspinele şi speranţele celor care suferă. În orice împrejurare a vieţii noastre, fericită sau tristă, cu iubire de mamă, arată-ni-l nouă pe Fiul tău Isus. O milostivă, o blândă, o dulce Fecioară Marie.” O rugăciune simplă şi umilă, la fel ca Maria. O rugăciune pe care o facem cu dânsa, Maica lui Dumnezeu: „Coroana Rozariului este ca o ghirlandă de trandafiri parfumaţi şi de diferite culori la picioarele Mariei”.

Entuziasmul tinerilor însoţit de cel al comunităţii au făcut ca acest eveniment să fie unul profund, în care au fost înălţate rugăciuni către Dumnezeu şi Sfânta Fecioară Maria. Fie ca ea să mijlocească pentru noi la Fiul ei, pentru ca el să ne călăuzească paşii în direcţia cea bună.

Andrei OANCEA

[nggallery id=139]