Tinerii din parohia noastră împreună cu pr. Ionuţ Eremia Imbrişcă au organizat sărbătoarea copiilor sâmbătă, 20 noiembrie 2010. Tema acestei zile a fost “Cum s-au pregătit cei din vechime pentru venirea lui Cristos”.  La această zi de bucurie au participat peste 30 de copii împreună cu 10 animatori, din parohia noastră.

Programul a început cu primirea tuturor copiilor pe chipul cărora se putea vedea nerăbdarea de a fi din nou împreună şi bineînţeles de a se juca. Preoţii gazdă, pr. paroh Alois Farţadi şi pr. vicar Ionuţ Eremia Imbrişcă, au reuşit să creeze încă de la început acea atmosferă în care copiii „să se simtă ca acasă”. A urmat rugăciunea de început, unde am implorat mijlocirea lui Dumnezeu pentru ca această zi de comuniune să fie într-adevăr una rodnică. Considerând „startul” dat, copiii au fost repede împărţiţi pe grupe în funcţie de clase, pentru ca fiecare echipă să poată să găsească adevărata comoară a acestei zile parcurgând traseul indicat de fiecare animator.

Copiii au participat cu mult entuziasm la concursurile, jocurile şi dansurile propuse pentru această zi de sărbătoare. După mai multe probe la concursul de cultură generală unde au fost întrebări din mai multe domenii: Biblie, Catehism, Matematică, Literatură, Istorie, Geografie, Biologie şi Sport s-au impus următorii copii: Cornelia Anton (la concursul pentru clasele I şi a II-a); Gherguţ Cosmin (la concursul pentru clasele a III-a şi a IV-a); Robu Alexandru (la concursul pentru clasele a V-a şi a VI-a); Lysa Malanciuc (pentru clasele a VII-a şi a VIII-a).

De asemenea au fost premiate cele mai frumoase costume. Aici s-au evidenţiat Dămoc Ioana Beatrice(locul I), Costandache Cezar (locul al II-lea) şi Tamaş Robert (locul al III-lea). Nu au lipsit nici premiile pentru cei mai buni dansatori, cei mai cuminţi copii şi cei mai rapizi copii la jocurile care au fost propuse

După ce ne-am hrănit atât spiritual cât şi trupeşte, ne-am continuat traseul încercând să ajungem la dezlegarea mesajului zilei. La final a urmat festivitatea de premiere la care a participat şi părintele paroh Alois Farţadi. Chiar dacă nu toţi au câştigat la diferitele concursuri, în schimb toţi s-au întors acasă cu bucurie în aşteptarea venirii unui alt moment de sărbătoare. 

Îţi mulţumim, Doamne, pentru că ne-ai adunat în numele tău pentru a petrece această zi minunată! Îţi mulţumim pentru că nu uiţi să ne iubeşti! Îţi mulţumim totodată şi pentru tinerii parohiei noastre care s-au străduit mult ca această sărbătoare să fie atât de frumoasă.

La sfârşit am cules câteva impresii:

“A fost o zi minunată deoarece am avut posibilitatea să fim împreună pentru a ne juca, cânta, dansa şi pentru a participa la concursuri. Cu această ocazie le mulţumesc tuturor celor care au organizat această zi”. (Simona)

“Am învăţat astăzi lucruri noi despre Isus, am participat şi eu la concurs. Nu am câştigat, dar mă voi pregăti mai bine pentru concursurile următoare”. (Amalia)

Pr. Ionuţ Eremia IMBRIȘCĂ

[nggallery id=141]