Un grup de copii din Parohia „Sfântul Anton” Iași a organizat un moment de rugăciune duminică, 21 noiembrie 2010, la ora 13.00, în biserica parohială, cu ocazia sărbătorii Cristos, Regele Universului.

Aproximativ 30 de copii s-au prezentat în faţa altarului lui Dumnezeu cu dorinţa de a-i aduce laudă şi preamărire lui Cristos prezent în Sfântul Sacrament al altarului, dar şi pentru se ruga lui Cristos Regele Universului pentru părinţi, bunici, prietini şi cunoscuţi. Prin acest moment special de rugăciune au reuşit să reflecte mai mult asupra bucuriei şi păcii adevărate de care este nevoie în lume, în familii şi în mod special în grupul de copii şi adolescenţi.

Chiar dacă acest moment de rugăciune s-a încheiat, copiii continuă să se roage pentru a îndepărta neînţelegerea, neîncrederea şi rupturile din vieţile lor, pentru a le înlocui cu înţelegerea, încrederea, unitatea, pacea, liniştea şi, cel mai important, cu prietenia.

La  acest moment de adoraţie au participat şi câţiva animatori împreună cu părintele vicar Ionuţ Eremia Imbrişcă. Împreună cu cei aproximativ 30 de copii s-au unit în rugăciune şi o parte din părinţii acestor copii care s-au bucurat să-i vadă pe copii în rugăciune în faţa lui Cristos de pe sfântul altar.

Participând la acest moment de adoraţie, câţiva dintre copiii prezenţi au binevoit să ne împărtăşească şi câteva impresii.

Momentul de adoraţie ne-a adunat pe noi, copiii, la biserică, în faţa lui Cristos din Sfântul Sacrament al altarului. Am participat cu toţii adorând pe Dumnezeu Tatăl, pe Fiul şi pe Duhul Sfânt, intonând cântece închinate lui Cristos, Regele Universului. Cântecele şi momentele de tăcere ne-au călăuzit sufletele către înălţimi. A fost un moment deosebit. (Isabela)

A fost o după amiază care cu siguranţă şi-a lăsat amprenta asupra mea în mod pozitiv. (Marius)

Momentul de adoraţie a fost foarte frumos pentru că noi, copiii, am putut să ne rugăm timp de o oră, în biserică  pentru tot ceea ce este important în viaţa noastră şi pentru sufletele noastre. A fost un moment special. Sper să se mai organizeze astfel de momente de rugăciune, căci, ştim cu toţii, avem nevoie de ele. (Luiza)

Pr. Ionuţ Eremia IMBRIȘCĂ

Textul adorației euharistice desfășurate de copii