Un concert susţinut de tinerii parohiilor „Sfântul Anton de Padova”, „Sfânta Tereza” şi „Adormirea Maicii Domnului” a fost transmis în direct la Radio Maria. Recitalul a fost susţinut în Catedrala romano-catolică cu ocazia sosirii în Iaşi a icoanei Sfintei Fecioare Maria de la Cacica.

Icoana Sfintei Fecioare Maria de la Cacica a sosit la catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi în decursul zilei de 28 noiembrie 2010, chiar în duminica I din Advent. Cu prilejul acestui eveniment fiecare parohie s-a pregătit sufleteşte şi trupeşte, astfel că pe data de 2 decembrie 2010, ora 17 a avut loc un concert susţinut de tinerii parohiilor din Iaşi.

Cântecele au fost dedicate Maicii Domnului, apropiindu-ne mai mult de ea şi amintindu-ne cât de iubitoare şi devotată a fost ca mamă. Exemplul ei ar trebui să-l ia în considerare fiecare dintre noi, mai ales acum când am început un nou an pastoral consacrat familiei şi căsătoriei creştine.

Atmosfera din timpul concertului a fost plăcută atât pentru corişti cât şi pentru cei veniţi la recital. Suntem siguri că şi cei care au ascultat acasă Radio Maria s-au bucurat, concertul fiind transmis în direct.

Tinerii parohiei noastre, „Sfântul Anton de Padova Iaşi”, au interpretat trei cântece şi anume: Ave Maria de Mite Balduzzi, Ave Maria de Marco Frisina şi Sancta Maria de Johannes Schweitzer. Pentru a stăpâni cu desăvârşire aceste cântece, tinerii s-au adunat şi au repetat în nenumărate seri, rezultatul văzându-se la concert.

Pe lângă tinerii din parohia noastră concertul a mai fost susţinut şi de tinerii din parohia „Sfânta Tereza” şi cei de la catedrala catolică „Adormirea Maicii Domnului”.

Toate cântecele au fost ridicate către cer astfel încât Sfânta Fecioară Maria să ne călăuzească în noul an pastoral, începând cu aceste patru săptămâni ale Adventului, moment de rugăciune şi pregătire sufletească pentru întâmpinarea Pruncului Isus.

Alexandru SÎRBU

[nggallery id=144]