Cu o zi înaintea Adeziunii la Acţiunea Catolică, tinerii din parohia Sfântul Anton de Padova Iaşi au meditat asupra viitorului apropiat, într-un moment de rugăciune organizat de părintele vicar Ionuţ-Eremia Imbrişcă.

Chiar în ajunul Adeziunii la Acţiunea Catolică, adică 4 decembrie 2010, părintele vicar ne-a propus să petrecem o zi împreună! Această zi a fost una de reculegere, de aducere aminte a activităţilor din trecut, de meditare a rolului pe care îl avem noi în grup.

Pentru început ne-am adunat la biserică, în jurul orei 8.30 dimineaţa, pentru a merge către Mănăstirea Don Orione, locul unde urma să ne desfăşurăm activităţile propuse. Programul îl ştiam deja, aşa că la ora 9 am început să-l punem în practică.

Pentru ca o zi să fie perfectă întotdeauna se începe cu o rugăciune, aşadar şi noi am făcut o rugăciune, cântând imnul AC-ului şi imnul de la ziua tineretului din Cleja. La rugăciune a participat şi Don Valeriano, părintele mănăstirii. El ne-a încurajat să mergem cu încredere spre acest pas, şi-a exprimat bucuria că suntem un număr mare de tineri care merg pe urmele lui Cristos şi ne-a urat succes în acest drum.

Următorul moment din program a fost meditaţia propriu-zisă, moment în care părintele vicar ne-a vorbit despre omul din Evanghelie care nu a vrut să renunţe la bogăţiile pământeşti în schimbul comorilor din cer. Am reflectat la acest text evanghelic şi am pus în balanţă problemele vieţii de grup, dar şi cele de zi cu zi cu cele întâmplate în parabolă şi am tras concluzia că important este să ne punem întrebările care trebuie, cui trebuie, contează mult să luăm în considerare răspunsul care trebuie şi nu în ultimul rând, trebuie să fim pregătiţi în a lua decizia care trebuie.

Nu puteam ca după un an petrecut în AC să nu amintim şi de acţiunile noastre catolice la nivel parohial. Am urmărit deci un colaj cu poze din trecut, astfel încât să ne fie mai uşor în a le analiza discutând în grup importanţa cât şi implicarea de care am dat dovadă fiecărei activităţi.

După acest moment, a urmat liturghia. O liturghie simplă, cu cântece vesele şi tinereşti acompaniate de sunetul chitării.

Ziua a continuat cu prânzul, oferit de mănăstire, ocazie cu care dorim să mulţumim bucătăreselor pentru copioasa masă. După prânz, ca să ne menţinem în formă, ne-am delectat cu câteva jocuri pregătite de latura cultural-recreativă.

Între timp a venit în vizită şi părintele Felix Roca, asistentul spiritual al Acţiunii Catolice la nivel diecezan, care a dorit să fie alături de noi în această zi de reculegere. El ne-a vorbit despre identitatea AC-ului, despre istoria acestei organizaţii şi despre ce rolul nostru, ca şi membrii, în Biserică. Laicii dintr-o comunitate contribuie şi ei la răspândirea Cuvântului lui Dunmezeu, nu numai preoţii. De aceea Acţiunea Catolică se implică „în slujba Bisericii, pentru binele lumii”.

Cu speranţa în sufletul fiecăruia că am reuşit să culegem roadele necesare formării noastre ca grup, ca ulterior să le putem dărui mai departe, am încheiat acest eveniment tot cu o rugăciune, făcând şi o poză de grup ca să marcăm această zi frumoasă petrecută împreună!

Cătălina-Carmen DIAC

[nggallery id=146]