Corul tinerilor din parohia „Sfântul Anton de Padova” Iaşi, au susţinut un Concert de Colinde într-o zi de marţi, 21 decembrie 2010. Concertul a fost un real succes, de aceea vă invităm să participaţi cu mare drag şi la următoarele concerte.

Oraşul vuieşte de spiritul sărbătorilor deja: brazi îmbodobiţi, străzi inundate de lumină şi sunetul colindelor pe stradă, în  instituţii şi magazine. În această atmosferă corul de tineri din parohia „Sfântul Anton de Padova” Iaşi pune la punct ultimele detalii ale concertului de colinde din data de 21 decembrie 2010. Pregătirile începuseră cu două luni înainte de concert din dorinţa de a fi un concert cât mai reuşit. Aşa că încă de la sfârşitul lunii octombrie, în fiecare săptămână tinerii se adunau pentru a mai adăuga un colind la portofoliu.

Şi iată că cele două luni au zburat repede şi suntem în pragul zilei de 21 decembrie cu multe emoţii şi speranţe pentru concertul care avea să fie. Ne pregătim pentru o ultimă vocaliză şi o ultimă repetiţie a câtorva din colindele din program. Tensiunea se simte în aer, ne privim şi sperăm ca totul să iasă bine şi să ne bucurăm de relizările noastre.

Gata! E timpul să înceapă spectacolul! După ce am îmbrăcat robele şi ne-am aliniat, am pornit curajoşi  spre intrarea în biserică, de unde preţ de o clipă observăm auditoriul, căutăm feţe cunoscute şi ne mai îmbărbătăm pentru ultima dată. Şi am intrat în acordul clopotului, încet şi calm, zâmbind feţelor cunoscute din public.

La semnalul dirijorului am deschis cu toţii mapele şi am aşteptat tonul primului cântec. Şi de aici totul e mers de la sine.

Concertul a fost structurat în trei părţi delimitate de două momente recitative susţinute de către Diana Manican şi Ionuţ Dascălu.

Repertoriul a cuprins următoarele:

Partea I

1. Gazde mari nu mai dormiţi
2. Pruncul luminos
3. Domnuleţ şi Domn din cer
4. Vine Crăciunul pe sară
5. Colindul clopotelor

Partea a II-a

6. În noaptea de Crăciun
7. Se preumblă Maica Sfântă
8. Leise rieselt der Schnee
9. Cetiniţă cetioară
10. The first Noel

Partea a III-a

11. Linu-i lin
12. Ding dong merrily on high
13. La nuit
14. După datini colindăm

Recitalul de colinde s-a terminat în ropote de aplauze pe care corul le-a primit cu bucurie, emoţie şi recunoştinţă. Concertul de colinde a fost un real succes care ne-a dat speranţe că putem face mai multe pe viitor.

Vă aşteptăm cu drag şi la următorul concert!

Andra SÎRBU

[nggallery id=150]