Parohia „Sfântul Anton” din Iaşi a găzduit cea de-a patra zi de rugăciune pentru unitatea creştinilor, vineri, 21 ianuarie 2011. Celebrarea prezidată de părintele paroh Farţadi Alois a avut loc la ora 17.00 în biserica parohială.

La celebrare au mai participat părintele decan Iosif Dorcu, părintele Petru Sescu şi părintele Ionuţ Imbrişcă. S-au unit în rugăciune credincioşi din Parohia „Sfântul Anton” şi din alte parohii.

Celebrarea a început printr-un cântec, după care părintele paroh Alois Farţadi a ţinut un cuvânt de deschidere pentru ora de rugăciune. A urmat apoi actul penitenţial şi Liturgia cuvântului, după care părintele decan Iosif Dorcu a ţinut un cuvânt de învăţătură. În omilia sa, părintele decan a vorbit despre criza ecumenică, despre faptul că în zilele noastre creştinii nu mai obişnuiesc să se roage pentru unitatea creştinilor, fapt ce reiese şi din numărul redus de persoane care participă la astfel de ore de rugăciune. După ce a evidenţiat această lipsă în viaţa creştinilor, care are ca principal motiv lipsa iubirii, părintele a încercat să îi motiveze pe cei prezenţi să continue rugăciunile pentru unitatea tuturor creştinilor, îndemnându-i să nu le fie frică de ecumenism şi să îi trateze pe cei din jurul lor cu iubire.

După cuvântarea ţinută de părintele decan, a avut loc rugăciunea universală, urmată de ritualul stropirii cu apă binecuvântată şi de rugăciunea Tatăl Nostru.

La final, părintele paroh Alois Farţadi a ţinut să mulţumească tuturor celor prezenţi şi să îi îndemne să continue să se roage pentru unitatea creştinilor. Celebrarea s-a încheiat printr-un cântec specific acestui timp: „Ce bine e când fraţii”.

Următoarea celebrare din cadrul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor la Iaşi va avea loc sâmbătă, 22 ianuarie 2011, la ora 17.00, în capela Surorilor Providenţei „Luigi Scrosoppi” (cartierul Bucium).

Sergiu Gabor

(sursa: www.ercis.ro)

[nggallery id=152]