Deoarece intrăm în Postul Mare, moment de pregătire sufletească pentru sărbătoarea Învierii Domnului, tinerii au participat în număr mare la concursul lansat săptămâna trecută şi la petrecerea de după, având ca scop şi întârirea legăturilor dintre toţi membrii parohiei.

Sâmbătă, 5 martie 2011, orele 20:30. În general, o zi obișnuită de week-end, când toți, după o săptămână epuizantă la școală, la facultate sau la servici, se relaxează pentru a putea fi „ în formă” următoarea săptămână. Dar noi, tinerii din parohia Sfântul Anton de Padova Iaşi, cum suntem obișnuiţi să depășim acest „general”, în această zi de sâmbătă, am pregătit ceva special.

În primul rând, după propaganda facută prin afișe și articolul de pe site-ul parohiei, a avut loc concursul „Te rogi să câștigi”. În pregătirea căruia s-a implicat cu mult zel Andreea Gheţ, responsabila ACT-ului din parohia noastră, părintele vicar Ionuţ-Eremia Imbrişcă, şi nu în ultimul rând, tinerii parohiei, care s-au arătat entuziaști, apărând într-un număr mare la acest eveniment deosebit.

Tinerii prezenți au fost mai întâi împărțiți în două grupe. Şi-au ales fiecare câte o denumire şi anume: Nepoţii şi Crinii. Am început prin a ne cunoaşte mai bine între noi, înainte de a începe prima rundă.

Astfel jocul de cunoaştere a fost în felul următor: fiecare membru al echipei trebuia să deseneze o floare. În centrul florii era scris numele întreg, cele patru petale reprezentau patru calităţi ale sale, frunzele erau viitoarele activităţi ce doreau a fi făcute, iar la rădăcină trebuiau să descrie în câteva cuvinte relaţia sa cu ceilalţi membrii ai parohiei.

Rundele de întrebări au fost întrerupte de dans (dans în perechi pe ziar şi dansul cu scaunele în cerc), momente ce au înveselit și au încântat pe fiecare. Au existat şi câştigători, printre aceştia se numără: echipa Nepoţilor care a câştigat la numărul de întrebări răspunse corect, Monica-Adriana Barticel şi Sergiu-Gabriel Pal au câştigat la runda dansului pe ziar, Carmen-Cătălina Diac şi Cătălin-Ştefan Diac au câştigat frăţeşte la runda dansului cu scaunele în cerc, iar ambele echipe, atât Nepoţii cât şi Crinii, au câştigat o diplomă de creativitate pentru momentul artistic desfăşurat de cele două echipe.

După încheierea concursului, a urmat o petrecere, având două motive. În primul rând, în cinstea sărbătoriților lunilor februarie şi martie, iar în al doilea rând, cu ocazia intrării în Postul Mare, moment în care vom fi nevoiţi să renunțăm la distracţii, şi să ne pregătim sufletele pentru sărbătoarea Învierii Domnului.

Cu entuziasm şi energie, deşi a început mai târziu ca de obicei, datorită desfăşurării concursului, petrecerea a reprezentat un moment special, de a ne bucura împreună, alături de noi fiind prezenţi şi preoţii parohiei noastre, care ne sprijină în orice activitate. Părintele paroh Alois Farţadi, le-a dăruit celor şase sărbătoriţi: Andrei Doboş, Ioan Dascălu, Iuliana Plop-Matei, Iosefina Bogatu, Andrei-Florin Oancea şi părintele Ionuţ câte o iconiţă argintie.

Iar spre dimineaţă, când oboseala îşi spunea cuvântul, am decis de comun acord, să încheiem acest moment, bucuroşi că ne-am simţit din nou bine, împărtăşind şi întărind legăturile dintre noi.

„Premierea cu diplome de participare, creativitate, dans şi scrierea unui articol a avut loc duminică, 6 martie 2011, după liturghia tinerilor de la ora 17.”

Andrei-Florin OANCEA

[nggallery id=153]