Acesta ar fi cel mai potrivit slogan pentru ziua de sâmbatã, 9 aprilie 2011, când copiii din parohia noastrã i-au avut ca invitaţi pe copiii din parohia „Sfânta Tereza.a Pruncului Isus” din Iaşi. Împreunã am petrecut câteva ore, copii şi animatori, în care am avut ocazia de a ne cunoaşte, de a îngenunchea în faţa lui Dumnezeu şi de a ne lua la întrecere la diferite concursuri.

Invitaţii au sosit la ora 13:30, fiind aşteptaţi cu nerãbdare de copiii care au venit chiar şi cu o orã mai devreme. Programul a început cu o scurtă rugăciune şi cuvântul de salut al părintelui paroh Alois Farţadi. Ca prim pas, am fãcut un joc de cunoaştere pentru a ne obişnui unii cu alţii. Apoi, copiii din parohia „Sfântul Anton de Padova” din Iaşi au susţinut un “mini recital” fiind acompaniaţi de 6 fetiţe care au cântat la chitară, urmat de un ropot de aplauze şi de un rãspuns la chemarea noastrã de a-l urma pe Isus. Dupã acest moment, am intrat cu toţi în Bisericã pentru a lua parte la Calea Sfintei Cruci. În timpul acesteia s-a aprins, în faţa altarului, câte o lumânare pentru fiecare staţiune, formându-se o cruce. Aceasta simbolizeazã dorinţa arzãtoare a copiilor, la care se adaugã cea a tinerilor şi a pãrintelui vicar Ionuţ Eremia Imbrişcă, de a se apropia de Isus şi, asemeni lui, fiecare sã aibã forţa de a-şi purta singur crucea; drept dovadã, ne-am rugat şi am îngenunchiat împreunã pentru a-i cere lui Dumnezeu rãbdare, înţelepciune, înţelegere şi curaj pentru a reuşi.

Ne-am retras apoi pentru a lua o micã gustare şi am continuat programul cu o întrecere sportivã, mai mult sau mai puţin obişnuitã, în cadrul cãreia fiecare şi-a demonstrat îndemânarea.

Aproape de încheiere copiii au primit câte un zar, numit “Zarul iubirii”, care conţine câteva sfaturi ce trebuie urmate în fiecare zi. Apoi, din pãcate, a trebuit sã ne despãrţim de musafirii noştri, sperând cã au fost mulţumiţi de noi şi cã vom avea cât mai curând prilejul de a ne reîntâlni.

Cu aceastã ocazie s-a demonstrat faptul cã existã numeroşi copii care se implicã în activitaţile propuse de Bisericã şi care se formeazã ca mai târziu sã intre în rândul tinerilor ce înalţã Biserica lui Cristos.

Raluca RUSU

[nggallery id=154]