OLYMPUS DIGITAL CAMERALa complexul sportiv aparţinând Mănăstirii „Don Orione”, din Iaşi, a avut loc marţi, 17 mai 2011, finala campionatului de fotbal pentru tinerii catolici din zona Iaşi „Cupa Prieteniei” 2011. La acest eveniment au participat PS. Aurel Percă episcope auxiliar de Iaşi, pr. Giacomelli Valeriano superiorul Mănăstirii „Don Orione”, preoţi şi tineri susţinători ai echipelor participante.

După un parcurs de mai bine de o lună de zile în care 12 echipe aparţinând parohiilor şi instituţiilor catolice din Iaşi şi zona Iaşului a sosit şi momentul aşteptat al marii finale unde s-au întâlnit echipele aparţinând Mănăstirii „Don Orione” din Iaşi şi Centrul Diecezan Caritas. Marea finală a început la ora 19:30 fiind precedată de finala mică unde s-au întâlnit echipele aparţinând parohiei “Sf. Anton de Padova” din Iaşi şi Liceul Catolic “Sf. Tereza a Pruncului Isus” din Iaşi. Dacă în finala mică au fost nevoie de prelungiri pentru a se desemna echipa câştigătoare care în cele din urmă s-a dovedit a fi echipa Liceului Catolic “Sf. Tereza a Pruncului Isus” din Iaşi care s-a impus cu scorul de 6 – 4, în finala mare echipa aparţinând  Centrului Diecezan Caritas s-a impus detaşat în timpul regulamentar de joc cu scorul de 8 – 3.

După încheiere meciului a urmat festivitatea de premiere unde PS Aurel Percă a împărţit echipelor participante diplome, tricouri iar echipelor clasate pe locurile fruntaşe cupe şi premii speciale. Sponsorul oficial al acestei competiţii a fost Episcopia Romano Catolică de Iaşi.

Acest eveniment a adunat pe terenul Mănăstirii „Don Orione” din Iaşi numeroşi tineri care participă la această competiţie, cărora li s-au alăturat alţi tineri ce constituiau galeriile fiecărei echipe, aceştia fiind însoţiţi de preoţii din parohiile din care făceau parte.  Încă de la început iniţiatorii acestei competiţii (Parohia „Sfântul Anton de Padova” – Iaşi şi Mănăstirea „Don Orione”) şi-au propus ca în felul acesta mişcarea sportivă şi, în special, fotbalul, să contribuie la o mai bună cunoaştere şi apropiere a tinerilor între ei, precum şi la apărarea şi promovarea valorilor creştine în lumea sportului.

Chiar dacă pe tot acest parcurs competiţional au apărut şi unele comentarii cu privire la maniera de arbitraj noi credem că această competiţie şi-a atins scopul de a-i distra şi anima pe tineri într-un mod cât mai plăcut. Le mulţumim tuturor celor care au sprijinit această competiţie, de asemenea mulţumim echipelor care au participat, îi felicităm pe cei care au câştigat şi aşteptăm să ne revedem la anul la o  nouă ediţie a acestui campionat.

Pr. Ionuţ Eremia Imbrişcă

[nggallery id=163]