dscf4509La Roman în Parohia „Isus, Bunul Păstor”, în ziua de 4 iunie 2011 s-au întâlnit copii din majoritatea parohiilor din Dieceza de Iaşi împreună cu Preasfinţitul  Petru Gherghel episcop de Iaşi pentru a trăi împreună Sărbătoarea Copiilor. Acest eveniment a fost organizat de Oficiul pentru Pastoraţia Tinerilor, Copiilor şi Asociaţiilor, în colaborare cu preoţii, persoanele consacrate şi asociaţiile bisericeşti implicate în pastoraţia tinerilor şi copiilor. Tema întâlnirii din acest an a fost următoarea: Cresc cu Isus! El este cel mai bun prieten!

Încă de dimineaţă la ora 7:30 ne-am adunat cu toţii în curtea parohiei „Sf. Anton de Padova“ din Iaşi: copii, însoţiţi de părinţi, animatori, preoţi, pentru ca la ora 8:00 să pornim împreună cu cei de la parohia „Adormirea Maicii Domnului“ din Iaşi spre evenimentul cel mult aşteptat.

Pentru a avea o zi bună şi spor pr. Alois Farţadi parohul comunităţii ne-a oferit binecuvântarea sa şi ne-a lăsat pe mâna pr. Ionuţ Imbrişcă vicarul parohial pentru această zi. Entuziasmul copiilor s-a arătat încă de la începutul călătoriei prin “buchetul” de cântece care s-a împletit pe tot parcursul călătoriei fără a uita binenţeles imnul şi tema propusă pentru ziua copilului din acest an.

În jurul orei 9:30 am ajuns la Roman unde ne-am alăturat celorlalţi copii care au participat la această sărbătoare. Înainte de Sfânta Liturghie pr. Roca Felix asistentul spiritual al tinerilor şi copiilor din dieceza de Iaşi a prezentat un program pregătit de tinerii din diferitele parohii ale diecezei care a avut ca scop crearea unei atmosfere specifice rugăciunii. A urmat Sfânta Litughie prezidată de Preasfinţitul Petru Gherghel episcop de Iaşi împreună cu numeroşi preoţi care au însoţit grupurile de copii din diferite parohii.

După Sfânta Liturghie a urmat prânzul din pacheţelele pe care le-am avut la noi şi programul artistic pregătit cu mare grijă pentru această sărbătoare. Surpriza momentului artistic a fost reprezentată de formaţia HI-Q.

Cu bateriile aproape descărcate ne-am pornit spre casă însă părintele Ionuţ Imbrişcă ne-a răcorit cu câte o îngheţată. Cu întristarea în suflet că această sărbătoare s-a terminat aşteptăm ca următoarea zi a copilului care va avea loc la Baraţi, Bacău anul viitor, să vină cât mai repede.

 

Impresii:

“Această zi minunată pentru mine a fost o nouă întâlnire cu Dumnezeu” (Cogianu Andreea).

Fiecare om are o stea, Fiecare stea o poveste, Iar Luceafărul Sfânt… Este dorul acestui pământ” (Dămoc Beatrice).

Sergiu PAL

[nggallery id=165]