dscf0519L-am cinstit pe Sfântul Anton de Padova, patronul parohiei noastre în data de 13 iunie 2011, ora 11, printr-o liturghie frumos organizată de părintele paroh, Farţadi Alois şi de părintele vicar, Imbrişcă Ionuţ-Eremia, împreună cu toată comunitatea.

 

O nouă sărbătoare a Sfântului Anton, patron al parohiei noastre, ne-a unit din nou sub acoperişul încăpător al Bisericii. Liturghia oficială a început la ora 11 cu o procesiune din faţa casei parohiale până în biserică.

În ziua de 13 iunie 2011, toată comunitatea i-a luat exemplul Sfântului Anton de Padova şi s-au rugat lui Dumnezeu, venind în număr foarte mare la liturghia de hram. Cuvintele rostite de pr. prof. Tarciziu-Hristofor Şerban la predică le-am luat drept povaţă şi cred că fiecare persoană prezentă, fie ea copil, tânăr sau adult s-au rugat nu numai cerându-i un lucru Sfântului Anton ci şi mulţumind pentru ceea ce au primit.

După deviza „Cine cântă se roagă de două ori” tinerii şi adulţii şi-au adunat vocile şi au format un cor răsunător ce a ridicat în slăvi numele patronului ceresc. Toate pregătirile pentru această sărbătoare au fost făcute din timp, implicată fiind toată comunitatea. Inclusiv copiii care au luat Prima Sfântă Împărtăşanie au ajutat ca liturghia să fie cât mai frumoasă. Ei au dus daruri la ofertoriu şi au participat la procesiune.

Au fost bineveniţi şi credincioşii ortodocşi, dar şi cei din celelalte comunităţi. Numărul preoţilor invitaţi a fost în jur de 32, alături fiindu-le seminariştii, dar şi persoanele consacrate. Am avut prilejul de a ne întâlni cu foşti vicari, precum pr. Doboş Fabian sau pr. Dorcu Petru, dar şi cu pr. Felix Roca, responsabil al Oficiului pentru Pastoraţia Tineretului şi Copiilor din Dieceza de Iaşi.

Liturghia a fost celebrată de pr. prof. dr. Wilhelm Dancă, rectorul Institutului Teologic Romano-Catolic din Iaşi şi s-a încheiat cu tradiţionala binecuvântare a crinilor şi a copiilor, iar procesiunea de încheiere a sărbătorii s-a realizat, ca deobicei, înconjurând Piaţa Sfântului Anton de Padova.

Andreea Gheţ

[nggallery id=162]