OLYMPUS DIGITAL CAMERALa subsolul bisericii noastre, duminică 13 noiembrie, a avut loc carnavalul copiilor din Parohia Sfântul Anton de Padova Iaşi, eveniment prilejuit de apropiata intrare în Postul Crăciunului. Este deja o tradiţie, care ne dorim să nu dispară, ca, înainte de Postul Crăciunului, copiii să petreacă o după amiază împreună într-un mod mai puţin obişnuit: îmbrăcaţi în fel de fel de costume care mai de care mai originale şi caraghioase…

Petrecerea a început la ora 12.30 cu o rugăciune, apoi şi-au făcut apariţia pe ,,scenă” tot felul de  vrăjitoare, prinţese, zâne, luptători mascaţi şi multe alte personaje de legendă,  şi  s-a încheiat în jurul orei 16. Pentru început renumitele „bansuri” au fost cele care nu ne-au lăsat să ne plictisim. Au urmat concursurile… Am avut atelier de facepainting, unde copii s-au distrat fiind  pictaţi şi înfăţişând astfel diferite  personaje de poveste, am făcut jocuri, karaoke, bansuri şi concursuri de cultură generală. Încă de la început s-a anunţat că la sfârşitul carnavalului vor fi desemnaţi doi copii, Miss şi Mister, aceştia alegându-se după implicarea la probele care au fost propuse.

La această petrecere au participat membrii şi simpatizanţii acţiunii catolice a copiilor din parohia noastră. Organizatorii acestui eveniment au fost tinerii animatori care fac parte din acţiunea catolică a tinerilor, îndrumaţi de părintele vicar Ionuţ Imbrişcă.

Am avut parte şi de o surpriză la carnaval: la iniţiativa părintelui Alois Farţadi parohul comunităţii, a venit fostul părinte vicar, părintele Petru Tamaş, care a celebrat şi liturghia copiilor şi a venit pentru câteva momente alături de noi, iar pentru că tot se apropie ziua lui cu toţii i-am cântat un sincer la mulţi ani, împreună cu toate urările de bine.

Finalul, cel deloc aşteptat, a trebuit să vină şi el. Copii ar fi vrut ca distracţia să continue, dar era timpul să „stingem atmosfera”. Au fost anunţaţi câştigătorii , toţi copii au primit diplome de participare, iar câştigătorii au primit diplome pentru cultură generală, pentru cel mai creativ costum , pentru cea mai bună voce la karaoke şi cel mai bun dansator, după care am încheiat cu un bans şi o rugăciune de mulţumire.

Mulţumim binefăcătorilor şi celor care ne-au dat ocazia să ne manifestăm bucuria.

Carmen-Cătălina DIAC & Sergiu PAL

[nggallery id=176]