dscn3983„Doamne, învaţă-mă să trăiesc autentic!”
<( Mt, 14,30-31)>

După acest îndemn al evanghelistului Matei, au depus adeziunea la Acţiunea Catolică în ziua de 4 decembrie 2011 copiii şi tinerii din parohia noastră. Copiii s-au prezentat în faţa altarului în număr de 41, iar tinerii în număr de 48.

Copii au depus adeziunea în cadrul liturghiei de la ora 9:00. A celebrat liturghia părintele vicar Ionuţ Eremia Imbrişcă, care la predică le-a subliniat copiilor faptul că se angajează să fie mai buni, să îşi ajute părinţii, să fie mai ascultători şi să îi considere pe toţi cei înscrişi în asociaţie fraţi. După predică, fiecare copil înscris în acţiune a primit câte o cravată şi o insignă, semnul Acţiunii Catolice. La sfârşitul celebrării, părintele paroh Alois Farţadi i-a felicitat pe copii şi i-a îndemnat să fie adevăraţi prieteni ai lui Cristos în familie şi la şcoală. Celebrarea s-a încheiat cu procesiunea spre casa parohială unde am făcut o fotografie de grup şi am primit o iconiţă cu Sfântul Iosif, protectorul Acţiunii Catolice, dar şi câte o ciocolată.

Tinerii s-au pregătit pentru adeziune cu o zi de reculegere înainte, sâmbătă 3 decembrie 2011, la Mănăstirea „Fraţii Şcolilor Creştine”, împreună cu tinerii de la parohia “Sfânta Tereza a Pruncului Isus“ din Iaşi. Această zi a fost îndrumată de părintele Florin Sescu, viceresponsabil al Oficiului pentru Pastoraţia Tinerilor, Copiilor şi Asociaţiilor, dar şi colaborator în parohia „Sfântul Anton de Padova” din Iaşi.

În această zi, au fost ocazii de spovezi, fiecare dintre noi împăcându-se cu Dumnezeu, pregătindu-ne astfel pentru sărbătoare. Am avut parte şi de o cateheză în care părintele Florin ne-a îndrumat să-l cunoaştem pe Dumnezeu, să-l iubim şi apoi să-l slujim prin aproapele. Fiind tineri, am încercat să ne cunoştem mai bine prin câteva jocuri, dar şi printr-un filmuleţ cu poze ale activităţilor noastre.
Pentru cei mai noi membri li s-a explicat ce este Acţiunea Catolică. Raluca Rusu, vicepreşedinte a ACT-ului din parohia noastră şi Monica Ciobanu, preşedinte a ACT-ului din parohia „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” au prezentat informaţiile necesare.

Duminică, tinerii au depus adeziunea în cadrul liturghiei de la ora 17:00. Au celebrat preoţii: pr. Felix Roca responsabil al Oficiului pentru Pastoraţia Tinerilor, Copiilor şi Asociaţiilor în dieceza de Iaşi, pr. Petru-Sebastian Tamaş inspector zonal şi profesor la Liceul Catolic din Iaşi şi pr. Ionuţ-Eremia Imbrişcă vicar parohial şi Asistent spiritual al tinerilor din Acţiunea Catolică pe zona Iaşi. Am primit şi noi, tinerii cravata şi insigna Acţiunii Catolice, semn de recunoştinţă pentru disponibilitate dar în acelaşi timp un semn al angajării în slujirea aproapelui. Iconiţa cu Sfântul Iosif, patronul Acţiunii Catolice ne-a îndemnat la rugăciune şi angajare pentru noul an asociativ.

După liturghie, am pornit în procesiune spre subsolul bisericii, unde am servit un ceai cald, o prăjitură. Drumul pe care l-a început Acţiunea Catolică în parohia noastră în noul an asociativ 2011-2012 să fie „plin de recunoştinţă, cu o angajare reînnoită”, cântând Domnului „un cântec nou pentru că a făcut lucruri minunate” (Ps 98, 1) după cum ne îndeamnă motoul şi tema acestui an în Acţiunea Catolică.
„Ajută-ne Doamne să fim mereu sare şi lumină pentru cei din jurul nostru. Amin”

Carmen-Cătălina DIAC – responsabil ACC

[nggallery id=179]