Copiii, împreună cu animatorii şi părintele Ionuţ-Eremia Imbrişcă, au pornit a colinda pe data de 20 decembrie 2011, pentru început pe primarul oraşului Iaşi, Gheorghe Nichita, continuând mai apoi cu celelalte destinaţii. Am poposit la catedrală şi i-am colindat pe episcopul Aurel Percă şi pe părintele Petru Dorcu, fostul vicar al parohiei noastre. Am continuat colinda, ajungând şi la parohia Sf. Tereza, la Institutul Diecezan şi la Caritas. Copii au încântat gazdele cu glasurile şi melodiile frumoase pe care le-au interpretat cu mult suflet.

După-amiază cu toţii am mers la o pizza drept răsplată pentru munca depusă în această zi.

A doua zi de colindă a fost joi, 22 decembrie 2011, prima casă pe care am colindat-o a fost Căminul de bătrâni Sf. Iosif din Bucium. Aici bătrânii ne aşteptau cu mare bucurie să le aducem vestea cea bună, aceea că se va naşte Mântuitorul. Apoi am mers la surorile Providenţei, unde am vizitat grădiniţa care este acolo.

Din dorinţa de a bucura şi pe alţii, am mers să-i colindăm şi pe copiii care erau internaţi la spitalul Sf. Maria, ei primind şi câteva bombonele din partea noastră.

C-aşa-i datina la noi, am colindat şi casele noastre până seara.

După aceste zile de colindă, copiii au susţinut un mic concert duminică, în prima zi de Crăciun. Am avut parte de mulţi spectatori, dar mai ales de vizita lui Moş Crăciun, care a adus la fiecare copil câte un cadou cu dulciuri.

Mulţumim părintelui paroh Alois Farţadi, părintelui vicar Ionuţ-Eremia Imbrişcă, tuturor celor care ne-au ajutat ca aceste zile să le putem petrece împreună şi celor care ne-au primit să-i colindăm.

                                                                                     Carmen- Cătălina DIAC

[nggallery id=183]