spectacol-00De bună voie şi nesiliţi de nimeni ne-am adunat la subsolul bisericii noastre, putem spune chiar în familie, pentru a face o sărbătoare frumoasă împreună… împreună cu familiile care şi-au unit destinele anul acesta, dar şi cu familiile ce au împlinit 10, 25 şi 50 de ani de căsătorie. Felicitări şi mulţi ani înainte le-am urat printr-un mic spectacol organizat de preoţii noştri, alături de copiii, adolescenţii, tinerii şi adulţii parohiei.

„Sărbătoarea familiei” este un eveniment organizat pentru familiile care s-au căsătorit anul acesta, dar şi cele care sărbătoresc 10, 25 şi 50 de ani de la căsătorie. În parohia noastră, „Sfântul Anton de Padova”, această sărbătoare a început cu liturghia de la ora 11, din data de 26 decembrie 2011, urmând ca apoi festivitatea să continue, în aceeaşi zi, la subsolul bisericii, unde copiii, adolescenţii, tinerii, adulţii, dar şi preoţii: părintele paroh Alois Farţadi şi părintele vicar Ionuţ-Eremia Imbrişcă, le pregătiseră o supriză familiilor.

Copiii au fost cei care au dat startul surprizelor, iar prima surpriză a fost o mică scenetă a naşterii lui Isus Cristos. Ei au vrut să ne arate pe cine trebuie să sărbătorim în aceste zile. De multe ori ne orientăm mai mult spre darurile lui Moş Crăciun, suntem mai preocupaţi de cumpărături, de organizarea petrecerilor din jurul Crăciunului, însă tindem să uităm cine este sărbătoritul cel mai important, şi anume: Domnul nostru Isus Cristos.

Pentru câteva minute l-am lăsat pe Mesia să pătrundă în inimile noastre, după sceneta copiilor, ascultând un colind al acestora. Precum au cântat îngerii la naşterea lui Isus în staul, aşa au cântat şi copii pentru familiile prezente la sărbătoare.

A urmat apoi un moment recitativ foarte frumos, interpretat de Raluca Rusu cu o poezie intitulată „De ce Crăciun?”. Poezia este scrisă de Jercan Dănuţ-Alexandru şi vrea să scoată în evidenţă faptul că Isus s-a născut din iubire, pentru a dărui iubire în familiile noastre.

În program a fost introdusă şi o scenetă comică desfăşurată pe platourile de filmare în care un regizor încearcă să facă un episod cu un pacient care vine la doctor. Probabil pacientul mâncase prea mult, după sărbători… Intenţia regizorului este de a realiza cât mai bine episodul, însă după mai multe încercări, actorii îşi pierd răbdarea şi în final regizorul este fugărit de pe platoul de filmare.

Tinerii parohiei au luat chitara din dotare şi au făcut ca următorul moment din program să fie numai al lor. Ei au reuşit să-i încânte pe cei prezenţi cu două colinde.

Dintr-o sărbătoare în familie nu trebuie să lipsească dansul. Aşadar adolescenţii şi tinerii parohiei au păstrat tradiţia, pregătind un dans popular, chiar două… trei. Ciuleandra a fost dansul de deschidere, urmând apoi două sârbe. Dansurile au fost coordonate de Monica Hugianu, din Săbăoani.

Tot din tradiţia românească a fost şi momentul organizat de adulţi. Ei au venit cu capra şi cu un colind frumos.

S-au cântat colinde, familiile au primit cu capra, dar mai rămăsese timp şi pentru un pluguşor dedicat preoţilor. Urătura a fost realizată de tineri şi avea ca idee principală activităţile ce s-au desfăşurat în timpul anului asociativ ce tocmai s-a încheiat.

„Sărbătoarea familiei” s-a încheiat cu înmânarea diplomelor pentru familiile sărbătorite, dar şi cu felicitările de rigoare. Mulţi ani înainte le dorim în viitor, alături de multă sănătate! Tot spre finalul spectacolului nu au putut lipsi mulţumirile din partea preoţilor, tuturor celor ce şi-au făcut timp să bucure inima celor prezenţi, mai ales familiilor sărbătorite.

Anul viitor vom reînnoi invitaţia, simţindu-ne bine împreună, ca o mare familie ce suntem.

Andreea GHEŢ

[nggallery id=185]