img_6598  În parohia „Sfântul Anton de Padova” din Iaşi au primit sacramentul mirului 86 de copii şi tineri. Sfânta liturghie a fost celebrată de PS Aurel Percă.

 Sărbătoare frumoasă a fost la parohia „Sfântul Anton de Padova” din Iaşi, deoarece în ziua de 26 mai 2012, 86 de copii şi tineri au primit sacramentul Mirului. Liturghia a început la ora 18 şi a fost celebrată de PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, împreună cu părintele decan Iosif Dorcu, părintele paroh Alois Farţadi, părintele vicar Ionuţ-Eremia Imbrişcă, părintele colaborator Florin-Petru Sescu şi alţi preoţi din Iaşi.

Copiii şi tinerii împreună cu cateheţii şi preoţii din parohie s-au pregătit timp de şapte luni pentru această mare sărbătoare. Primirea episcopului a fost încoronată cu flori, iar la procesiunea până în biserică s-a cântat, invocându-l pe Duhul Sfânt să coboare asupra tuturor. Candidaţii pentru Sacramentul Mirului s-au pregătit şi au citit lecturi şi rugăciunea credincioşilor. Ca semn de mulţumire pentru darurile primite de la Duhul Sfânt, la ofertoriu, o parte dintre cei miruiţi au adus în faţa altarului câteva daruri frumoase, printre care o colivie cu şapte porumbei şi un tablou mare cu fotografiile fiecărui candidat la Sacramentul Mirului. În timpul Sfintei Liturghii s-au cântat cântece în cinstea Duhului Sfânt, dar şi în cinstea Sfintei Fecioare Maria, deoarece suntem în luna mai, lună închinată Preacuratei Fecioare Maria.

PS Aurel Percă le-a vorbit la predică despre cele şapte daruri ale Duhului Sfânt, dar şi despre locul în care Dumnezeu a încurcat limbile oamenilor, loc numit Babel. Apoi PS Aurel i-a întrebat pe copiii cine este Duhul Sfânt, care sunt cele şapte daruri ale Duhului Sfânt, dacă l-au mai primit pe Duhul Sfânt vreodată. Copiii şi tinerii au răspuns corect, fiind pregătiţi cu câteva luni înainte aşa cum apostolii au fost pregătiţi să-l primească pe Duhul Sfânt de către Isus în cele 40 de zile cât a stat printre ei până la coborârea Duhului sub formă de limbi de foc.

Momentul culminant şi plin de emoţii atât pentru cei care urmau să primească mirul, dar şi pentru naşi a fost momentul în care PS Aurel Percă i-a uns cu Sfânta Crismă. Prin dobândirea Duhului Sfânt devenim martori ai lui Cristos şi astfel putem să mărturisim cu tărie credinţa creştinească. Acest lucru i-a îndemnat şi Preasfinţitul pe cei miruiţi încurajându-i să mărturisească celor din jur bucuria trăită astăzi şi de acum în colo.

La sfârşitul Sfintei Liturghii au urmat mulţumirile, binecuvântarea Preasfinţitului Aurel Percă şi poza de final. Miruiţii s-au întors spre casele lor cu o amintire de la Preasfinţitul, cu o amintire din partea parohiei şi cu bucurie în suflete.

Gheţ Andreea

[nggallery id=201]