Sărbătoarea a avut loc la Bacău unde în biserica „Ss. Apostoli Petru şi Paul” s-au adunat numeroşi membri şi simpatizanţi ai Acţiunii Catolice (AC) „Sf. Iosif” din cele trei sectoare: copii, tineri şi adulţi. Numai împreună am reuşit ca Acţiunea Catolică să fie mai „vie, puternică şi frumoasă”, aşa cum Fer. Papa Ioan Paul al II-lea ne îndemna să o înfăptuim.

 

În ziua de 20 octombrie 2012, sâmbătă, un număr de aproximativ 20 de tineri de la parohia „Sfântul Anton de Padova” din Iaşi, însoţiţi de părintele vicar Gabriel Sascău, am participat la împlinirea a 20 de ani de prezență în Dieceza de Iași a Acțiunii Catolice. Evenimentul a avut loc în parohia „Ss. Apostoli Petru și Paul” din Bacău.

Această miunată sărbătoare a fost onorată în primul rând de prezenţa lui Dumnezeu, căci el spune că „unde doi sau trei se adună în numele meu, sunt prezent şi eu, în mijlocul lor”, apoi de PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, alături de care s-au aflat părintele Felix Roca, asistentul spiritual general al Acţiunii Catolice din România (ACRO), ceilalți părinți asistenți, părintele decan Isidor Dâscă, părintele Cornel Cadar, fost asistent spiritual al Acţiunii Catolice, un număr impresionant de preoți din Dieceza de Iași, Oana Tuduce, preşedinta ACRO şi nu în ultimul rând, numeroşi tineri, copii şi adulţi, ce împreună au reuşit, din „lumea întâi, a doua, a treia”, să facă o singură lume… chiar dacă poate, doar pentru o zi. În ochii lui Dumnezeu e foarte important, căci noi suntem „acea pietricică dintr-un mozaic fără de care mozaicul ar fi imperfect.” (spunea pr. Felix Roca).

Sărbătoarea a fost o minunată experienţă, atât pentru membrii AC, cât şi pentru simpatizanţii acesteia, care trebuie să se pregătească şi să se formeze astfel încât şi ei la rândul lor să-i poată forma pe alţii.

De la acest jubileu am învăţat că suntem cu toții chemați să dăm dovadă de speranța pe care o purtăm în sufletele noastre, spre lauda lui Dumnezeu și spre binele lumii. Nu este suficient să avem o credință interioară, ci trebuie să o mărturisim celor de lângă noi prin tot ceea ce facem, deoarece punctul nostru de referință în tot ceea ce facem este Cristos. PS Aurel a amintit că Acţiunea Catolică se bucură de aceeași susținere din partea episcopilor Diecezei de Iași de care s-a bucurat și acum 20 de ani, încurajându-ne pe toți să ne trăim și să ne mărturisim cu bucurie, tărie și speranță credința. Totodată, PS Aurel Percă a felicitat Acțiunea Catolică în numele său și în numele PS Petru Gherghel, episcop de Iași, dorindu-i mulți ani rodnici înainte.

Apoi, am mai învăţat cât de importantă este rugăciunea şi mai ales rugăciunea făcută împreună, căci ea uneşte inimile şi face totul posibil! „Rugăciunea este pentru suflet ceea ce ploaia este pentru pământ. Puneţi îngrăşământ cât vreţi, dacă nu plouă, tot ce faceţi nu foloseşte la nimic.” (Ioan Maria Vianey)

După Sfânta Liturghie ne-am deplasat spre teatrul de vară din Bacău pentru a continua sărbătoarea printr-un mic spectacol organizat de Consiliul Director. Astfel ne-au pus în mişcare cu câteva bansuri, am cântat, am dansat, am vizionat o scenetă despre episcopul Anton Durcovici şi am ascultat frumoase mărturii de credinţă ale unor membrii din Acţiunea Catolică.

Aşadar să udăm pământul vieţii noastre cu rugăciune, să facem totul în slujba Bisericii şi pentru binele lumii şi să nu ne temem de nimic! Domnul este tăria noastră! Curaj!

 

Benedicta Toma

[nggallery id=213]