Acţiunea Catolică şi-a sărbătorit zilele în săptămâna 21-28 octombrie 2012, la nivel naţional. Tinerii din parohia „Sfântul Anton de Padova” Iaşi au marcat acest eveniment printr-un rozariu închinat Reginei Sfântului Rozariu.

 

Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” (AC) din Iași este o organizaţie de laici care se angajează să vină în ajutorul Bisericii, pentru binele lumii. Prin activităţile lansate de această organizaţie parohiile se pot organiza în vederea unor activităţi la nivel parohial, zonal sau chiar diecezan.

Pe data de 20 octombrie 2012 a avut loc Jubileul de 20 de ani ai Acţiunii Catolice din Iaşi, urmând ca săptămâna 21-28 octombrie 2012 să fie o adevărată sărbătoare pentru că au fost Zilele AC. Tinerii din parohia noastră s-au rugat Sfintei Fecioare Maria, organizând un rozariu, împreună cu părintele vicar, Ovidiu-Ciprian Solomon. Momentul s-a petrecut în ziua de marţi, 30 octombrie 2012. Chiar dacă zilele AC trecuseră, noi am înălţat rugăciunea noastră la cer împreună cu câteva cântece, urmate de litania bavareză.

A fost un moment care ne-a unit în faţa altarului, fiind şi marţi, zi închinată Sfântului Anton, patronul nostru sufletesc.

 

Andreea Gheţ

[nggallery id=217]