Câţiva tineri din parohia noastră şi-au luat angajamentul de a veni în ajutorul Bisericii reînnoindu-şi adeziunea la Acţiunea Catolică „Sfântul Iosif”. Preoţii invitaţi, dar şi preoţii din parohia noastră, ne-au încurajat să îmbrăcăm haina bucuriei şi să continuăm în a lucra împreună, ca o adevărată familie.

Duminică, 9 decembrie 2012, 30 de tineri din parohia „Sfântul Anton de Padova” Iaşi au depus adeziunea la Acţiunea Catolică în cadrul liturghiei de la ora 17:00. La această liturghie au fost prezenţi părintele Ionuţ-Eremia Imbrişcă, părintele Daniel Iacobuţ şi părintele Ovidiu-Ciprian Solomon pentru a sărbători împreună aceste momente deosebite, şi anume de a-L primi în centrul nostru pe Isus Cristos.
Pentru a pregăti mai bine depunerea adeziunii, tinerii s-au adunat la subsolul Bisericii cu o zi în urmă, adică sâmbătă, pentru o retrospectivă asupra activităţilor ce s-au desfăşurat pe parcursul anului şi pentru a înţelege mai bine ce înseamnă să faci parte dintr-o organizaţie atât de vastă precum Acţiunea Catolică şi ce presupune mai exact să fii membru AC. Tinerii conştientizând că sunt adevărate comori şi că mai au încă multe de oferit lumii au decis să-şi reînnoiască votul depus Acţiunii Catolice.
Părintele Daniel Iacobuţ a fost cel care a predicat duminică şi ne-a vorbit despre tema noului an asociativ 2012-2013: „Redescoperim forţa, frumuseţea şi bucuria credinţei”, dar şi despre motto-ul: „Unde este credinţa voastră?” (Lc 8,25). În timpul predicii ne-a relatat o întâmplare frumoasă şi plină de învăţăminte care a avut loc în timpul seminarului, în care un preot i-a întrebat pe seminarişti care este cea mai importantă carte pentru ei ce trebuie să o citească. Ei au răspuns toţi în cor: Biblia. Preotul le-a răspuns că nu, cartea cea mai importantă nu este Biblia ci cartea vieţii noastre. Contează doar să ştim să o citim şi să învăţăm ce este mai important din tot parcursul vieţii. Trebuie să-L punem în centrul activităţilor noastre pe Isus şi tot ce facem să-I datorăm Lui.
De-a lungul unui an, toţi membrii acţiunii catolice au ajutat şi au participat la bunul mers al desfăşurării diferitelor activităţi întreprinse în cadrul parohiei şi anume: rugăciune pentru Săptămâna Păcii, Lectio Divina, rugăciune Taize, adoraţie, rozariu închinat Sfintei Fecioare Maria, etc. Au fost şi la Jubileul de 20 de ani al Acţiunii Catolice „Sfântul Iosif” în Dieceza de Iaşi desfăşurat în Parohia „Ss. Apostoli Petru şi Paul” Bacău, au participat şi la ziua de formare intitulată „La 4AC – Mărturisitor Activ Coresponsabil Creativ” organizată la catedrala romano-catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină”.
În ciuda frigului de afară, după terminarea sfintei liturghii, tinerii au mers la catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi pentru a asculta concertul corului „Juvenes Ecclesiae”.
Cei 30 de membri au dorit să-şi reînnoiască votul depus la Acţiunea Catolică pentru a fi ajutor şi sprijin Bisericii şi pentru că doresc să arate lumii că sunt fraţi şi fac parte dintr-o familie numeroasă bazată pe iubire, atât din partea aproapelui cât şi din partea lui Dumnezeu.
„Suntem o familie cu Tine, o Doamne, Acţiunea Catolică e-n slujba Ta mereu.”

Claudia Andrieş

[nggallery id=221]