Acompaniat de instrumente, corul „Jubilate” vă invită să participaţi la un concert de colinde atât din repertoriul românesc, cât şi din cel internaţional. Vestirea Naşterii Pruncului Isus nu trebuie să înceteze niciodată, aşadar prin aceste colinde, tinerii vor să transmită acest lucru mai departe.

Corul de tineri din parohia romano-catolică „Sfântul Anton de Padova” Iaşi, cor intitulat „Jubilate”, vor să împărtăşească lumii întregi bucuria Naşterii lui Cristos. De aceea vă invită la un Concert de Colinde susţinut în biserica „Sfântul Anton de Padova” Iaşi (str. Tabacului, nr. 2) în ziua de marţi, 18 decembrie 2012, începând cu ora 19:00.

Repertoriul va începe cu un colind tradiţional românesc: „Azi e noaptea de Crăciun”. Noaptea de Crăciun nu este chiar astăzi, dar Dumnezeu doreşte ca noi să ne pregătim sufleteşte pentru venirea Fiului Său, aşadar „Gazde mari, nu mai dormiţi!”.

Ce sunet poate fi mai gingaş decât cel al clopoţeilor? Să-i aducem mărire Pruncului Isus care vine printre noi pentru a ne mântui intonând „Colindul clopotelor”. Mai avem o săptămână până „Vine Crăciunul pe sară”. Trebuie să fim gata şi să-i pregătim Pruncului Isus un suflet curat şi bogat în haruri.

Familia din Nazaret se bucură chiar şi cu lucruri mici, simple, făcute doar din inimă. Ei nu aşteaptă de la noi daruri măreţe, ci se mulţumesc cu un cântec acompaniat de un tambur, exact ca şi colindul adus de un băieţel sărac, „The little drummer boy”. Alături de Isus „Îngerii cântă-n coruri”. Aşa să-i mulţumim şi noi lui Dumnezeu pentru toate câte a creat precum vom auzi şi din cântecul „Look at the world”. În programul pregătit de tineri va urma apoi un alt colind al clopoţeilor („Colindul clopoţeilor”).

Am visat la un Crăciun alb şi iată că Dumnezeu ne-a ascultat ruga. Fie ca zilele frumoase de Crăciun petrecute lângă cei dragi să fie o bucurie pentru toţi, aşa cum spun şi versurile din „White Christmas” de Irvin Berling. Să privim un pic peste fondul alb de zăpadă („See, amid the winter’s snow”) şi să ne amintim că albul este culoarea care aduce pacea în suflete, în case şi în lumea întreagă.

„Pe cărarea şerpuită” şi-au făcut şi tinerii drum pentru a ajunge la inimile voastre, căci Crăciunul înseamnă iubire („Noel c’est l’amour”). Să dăruim celor din jurul nostru iubire şi să ne bucurăm de viaţă aşa cum se bucură copiii. Isus Cristos s-a născut într-un mic oraş numit Betleem („O, little town of Bethlehem”) pentru a ne mântui. Să mergem cu bucurie („Adeste fideles”) şi să vestim lumii întregi vestea cea bună.

În ritmul clopoţeilor să-i aducem glorie celui care ne-a răscumpărat, aşa cum melodia „Ding dong, marrily on high” vorbeşte despre un cor de îngeri care înalţă a lor cântare pentru Domnul nostru Isus Cristos. Să nu uităm că Dumnezeu este şi va fi mereu alături de noi, de aceea l-a trimis pe Fiul Său, „Immanuel”, să ne mântuiască.

Anul trecut tinerii au încheiat concertul de colinde cu un „La mulţi ani” în limba română, însă anul acesta programul se va încheia cu urările cântecului „We wish you a marry Christmas”. Cu speranţa că aceste colinde vă vor aduce în suflet pace şi bucurie, vă aşteaptăm cu mare drag să participaţi la acest concert.