Credincioşii din parohia noastră s-au adunat în curtea bisericii pentru a participa la procesiunea spre Catedrala romano-catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Duminica Floriilor. Sfânta Liturghie de la catedrală a fost prezidată de PS Aurel Percă împreună cu preoţii din Iaşi, iar la finalul liturghiei PS Petru Gherghel a adresat un cuvânt pentru tineri.

Ziua Mondială a Tineretului la nivel local s-a sărbătorit şi anul acesta la Catedrala romano-catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” în Duminica Floriilor, 24 martie 2013. Sfânta Liturghie a fost la ora 17, iar procesiunea a început din curtea bisericii noastre la ora 15:45. Mulţi credincioşi au înfruntat vremea de afară pentru că au vrut să mărturisească lumii credinţa lor.

Împreună cu părintele paroh, Alois Farţadi, cu părintele vicar Ovidiu-Ciprian Solomon, cu părintele Iosif Fechetă şi părintele Marius Bereşoaie de la Mănăstirea „Don Orione”, părintele Alois Hîrja de la capela „Padre Pio” din Valea Lupului credincioşii s-au rugat şi au cântat pe tot parcursul procesiunii. Credincioşii de la parohia „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iaşi, de la parohia din Tomeşti şi Dancu, împreună cu preoţii din comunităţile lor ne-au aşteptat pentru a intra împreună în curtea Catedralei.

Curtea Catedralei s-a umplut de credincioşi, iar după ce PS Aurel Percă a sfinţit ramurile şi a citit Evanghelia despre intrarea lui Isus în Ierusalim, am intrat în biserică pentru a participa la Sfânta Liturghie. Numeroşi preoţi au participat la această liturghie, iar predica a fost o încurajare din partea PS Aurel pentru tineri şi nu numai.

Modul credincioşilor de a-şi mărturisi credinţa îi poate face pe cei de lângă ei viitori ucenici ai lui Isus. Trebuie să ţinem cont doar de sfatul lui Isus Cristos: „Mergeţi şi faceţi ucenici din toate naţiunile” (Mt 28, 19). Acelaşi îndemn l-a folosit şi Părintele Papa Francisc în mesajul pentru cea de-a XVIII-a Zi Mondială a Tinerilor care va avea loc anul acesta la Rio de Janeiro, Brazilia, în iulie 2013. Tot din spusele Părintelui Papa PS Aurel a evidenţiat trei cuvinte foarte importante, şi anume: bucurie, cruce, tineri. Şi a explicat faptul că trebuie să ne purtăm crucea până la capăt, căci Dumnezeu ne-a dat o cruce pe care s-o putem duce.

La sfârşitul Sfintei Liturghii PS Petru Gherghel a adresat câteva cuvinte tinerilor. Preasfinţitul i-a încurajat pe aceştia să participe la Întâlnirea Diecezană ce va avea loc anul acesta la Pildeşti, pe data de 4 mai 2013. Cu încrederea deplină în viitorul ce urmează să-l făureze tinerii din ziua de astăzi, PS Petru Gherghel a dat binecuvântarea de final.

 

Andreea Gheţ