În Săptămâna Sfântă credincioşii din parohia noastră au avut prilejul să se pregătească pentru marea Sărbătoare a Învierii Domnului nostru, Isus Cristos.

Luni, 25 martie 2013, preoţii din parohia noastră au vizitat bolnavii pentru a-i spovedi şi împărtăşi. Aşadar ei s-au putut bucura pe deplin de Sărbătoarea Pascală. Pentru ei au fost pregătite şi câteva alimente din partea Asociaţiei „Sfântul Vicenţiu de Paul”.

Luni, marţi şi miercuri, 25-27 martie 2013, preoţii au fost prezenţi în scaunul de spovadă atât la liturghia de la ora 7.00, cât şi la liturghia de la ora 18.00 pentru a ne putea pregăti de sărbătoarea Învierii. Miercuri a fost şi Calea Sfintei Cruci condusă de părintele paroh Alois Farțadi.

Joi, 28 martie 2013, a avut loc la catedrală Liturghia crismei, în care s-au sfinţit uleiurile pentru catehumeni, pentru bolnavi şi crisma. La liturghia de la ora 18, de la noi din parohie, a avut loc ritualul spălării picioarelor aşa cum Isus le-a spălat picioarele apostolilor în semn de umilinţă faţă de oamenii din jurul nostru. A urmat apoi adoraţia copiilor care a început la ora 20.00, adoraţia persoanelor consacrate de la ora 21.00, adoraţia tinerilor de la ora 22.00 şi adoraţia întregii comunităţi care a început la ora 23.00.

 

Vineri, 29 martie 2013, părintele vicar Ovidiu Ciprian Solomon a condus Calea Sfintei Cruci, iar la Sfânta Liturghie de la ora 18 s-a celebrat adorarea Sfintei Cruci.

 

Sâmbătă, 30 martie 2013, la ora 22.00 întreaga comunitate a participat la Sfânta Liturghie de Înviere. Liturghia s-a încheiat cu procesiunea în jurul Pieţei Sfântul Anton şi cu binecuvântarea de final a părintelui paroh.

Cu această ocazie, preoții vicari în frunte cu pr. paroh Alois Farțadi, adresează tuturor credincioşilor din comunitate şi tuturor oamenilor de bunăvoinţă salutul lor plin de speranţă şi dorinţele de bine: Sărbători fericite! Cristos a înviat!