Ziua Bolnavului în parohia „Sfântul Anton de Padova” din Iaşi, a fost o zi specială pentru bolnavii parohiei deoarece au reuşit să participe la o Sfântă Liturghie, ajutaţi fiind de preoţi şi tineri. După Sfânta Liturghie tinerii şi copii le-au pregătit o mică surpriză.
Duminică, 12 mai 2013, s-a celebrat Ziua Bolnavului, la nivel parohial anticipându-se ziua de 13 mai. Punctul culminant al zilei a fost marcat de Sfânta Liturghie, de la ora 11:00, unde în centrul nostru l-am avut pe Isus Cristos, prezent în tabernacol. Sfânta Liturghie a fost celebrată de părintele paroh, Alois Farţadi, iar predica zilei a fost pregătită de părintele vicar, Gabriel Sascău.
La această liturghie ne-am rugat pentru bolnavii din lumea întreagă ca Isus să fie pentru ei o ancoră sigură în credinţă. Să nu uităm că în timpul suferinţelor lui Isus, mama sa, Sfânta Fecioară Maria, i-a fost tot timpul aproape. Ea este aproape şi astăzi de cei care suferă, fiind numită Maica Milostivirii şi Tămăduitoarea Bolnavilor.
A urmat apoi surpriza oferită de copiii şi tinerii din parohie care s-a desfăşurat la subsolul bisericii, după ce s-a încheiat Sfânta Liturghie. Bolnavii şi bătrânii au primit mai întâi câte o floare, iar spectacolul a început cu o poezie rostită de Matei Bartic, un băieţel de 5 ani. Poezia s-a intitulat „Unde-s ochelarii?”, de Otilia Cazimir.
Muzica populară va rămâne tot timpul în sufletul celor mai în vârstă, de aceea Daria Giurgilă a interpretat cântecul „Hora din Deleni”, acompaniată la nai şi orgă de fraţii ei, Luigi şi Egidiu, iar la chitară au fost verişoarele ei, Roberta şi Martina Giurgilă. Următorul moment a fost un dans special pregătit de câţiva copii.
Revenind la muzica populară, tinerii de această dată, au pregătit pentru sărbătoriţii zilei, adică pentru bolnavii şi bătrânii parohiei şi nu numai, un dans popular intitulat „Ciobănaşul” şi o sârbă: „Hopa hop, căluţii mei”. Daria Giurgilă, acompaniată de aceeaşi instrumentişti a mai interpretat o piesă, şi anume „În oglindă”, urmând ca mai apoi Teodora Simon să ne încânte cu melodia „Ce este un copil?”.
La finalul spectacolului, părintele paroh, împreună cu părintele vicar, Ovidiu-Ciprian Solomon, au oferit bolnavilor câte o amintire şi un pacheţel, mulţumind tuturor pentru participare în special bătrânilor care în ciuda tuturor dificultăţilor au dorit ca aceasta zi să o petreacă în comuniune cu Dumnezeu.
Ziua Bolnavului a fost iniţiată de Fericitul Ioan Paul al II-lea, care spunea „Condiţia fizică sau vârsta avansată nu sunt obstacole în faţa unei vieţi perfecte. Dumnezeu nu se uită la aspectele exerioare, ci la suflet”. Aşadar să nu ne gândim la aspectele trupeşti, ci la cele sufleteşti.
Andreea Gheț
[nggallery id=230]
Lasă un răspuns