Duminică 26 mai 2013, parohia Sf. Anton de Padova din Iasi a fost în sărbătoare, 19 copii l-au primit pentru prima dată pe Isus în Sfânta Euharistie.

 

Alături le-au fost părinţii, naşii, rudele, prietenii şi întreaga comunitate a credincioşilor. Plini de speranţă, emoţii şi fericire aceşti copii din comunitatea noastră l-au primit în acea zi pe Cristos Euharisticul în sufletele lor.

Dupa un timp de pregatire copii au reusit sa-si întipareasca în minte si-n suflet învățăturile creștine necesare primirii lui Cristos.

Celebrarea a început cu o procesiune din fata casei parohiale, iar la intrarea în Biserica copii au cerut binecuvantarea părintilor. Copii au participat activ la celebrarea Sfintei Liturghii, au citit lecturile, au cântat psalmul și alte cantece, si au făcut intenţiile către Domnul la rugăciunea credincioşilor. Dupa gândurile adresate de Pr. Solomon Ovidiu-Ciprian la predica, copiii şi-au reînnoit jurămintele făcute de părinţi şi de naşi la botez. Cu mâna pe Biblia, fiecare și-a mărturisit credința în fața Altarului, lepădându-se de Satana și de trufia lui și oferindu-se cu totul lui Isus Cristos.

Cel mai emotionant moment al Liturghiei a fost primirea pentru prima data de către copii a Trupului și Sângelui lui Isus Cristos. La sfârşitul celebrării copii i-au multumit Domnului, Preoților, celor care i-au ajutat la pregătire și părinților, iar apoi copii au sărbătorit acest eveniment împreuna cu preotii parohiei luând masa împreună.

 

Gherghelucă Eduard

[nggallery id=231]