În parohia noastră a avut loc un moment de comuniune în care ne-am rugat pentru pace, după îndemnul Sfântului Părinte Papa, făcut în ziua de 1 septembrie 2013, la rugăciunea Angelus. 

 

În ajunul sărbătorii Naşterea Sfintei Fecioare Maria, 7 septembrie 2013, comunitatea noastră împreună cu preoţii parohiei, părintele paroh, Alois Farţadi, părintele vicar, Ovidiu-Ciprian Solomon, dar şi părintele originar din parohia noastră, Marius Ciobanu, am urmat îndemnul Părintelui Papa de a ne ruga pentru ca în lumea întreagă să fie pace. Rugăciunea înălţată către ceruri ne-a ajutat să înţelegem că Dumnezeu ne încredinţează nouă, tuturor, misiunea de a fi armonie între oameni, pe pământ.

Momentul de rugăciune a început imediat după Sfânta Liturghie, la ora 19 şi s-a desfăşurat în biserică. Mesajul Papei rostit la început de părintele Ciprian ne-a încurajat să nu rupem lanţul de angajare pentru pace, ci să-l întărim cu invocaţii făcute din inimă pentru a îndepărta violenţa ce ameninţă tot mai mult lumea în care trăim.

Apoi tinerii au citit două lecturi din Sfânta Scriptură, două texte de meditaţie şi împreună cu întrega comunitate am invocat şi câteva intenţii pentru pacea în lume, pentru pacea în Siria, pentru eliberarea tuturor prizonierilor şi pentru întoarcerea acasă a exilaţilor şi a refugiaţilor. Evanghelia a fost citită de către părintele vicar, iar un alt text de medidat a fost citit de un tânăr.

Textele relatate ne îndeamnă să le deschidem ochii tinerilor, dar şi conducătorilor de popoare, astfel Duhul Sfânt să le redea înţelepciunea de a urmări numai adevărul şi pacea. Dacă există pace între oameni, atunci va exista şi egalitate între oameni. Însă dacă îi dispreţuim pe oameni, atunci îl dispreţuim şi pe Dumnezeu. Un popor nu trebuie să fie duşmanul altui popor, ci ele pot trăi împreună, astfel încât prin dialog să lege noi relaţii de prietenie, de compasiune.

Tăcerea a fost şi ea presărată cu rugăciuni făcute personal, în gând, urmată de aprinderea unor lumânări pentru ca rugăciunile să ajungă mai uşor la Dumnezeu. La final am dat pacea cu cel de lângă noi pentru a da mărturie lumii că se poate trăi în pace şi armonie.

Fie ca această zi de post şi rugăciune să ne ajute în viitor pentru o lume mai bună.

 

Andreea Gheț

[nggallery id=235]