Duminică, 17 noiembrie 2013, a avut loc la subsolul Bisericii noastre un un program cultural artistic şi distractiv pemtru copii, moment ce anticipează intrarea in Postul Crăciunului.

În parohia noastră, s-a format deja o tradiţie ca înainte de a intra în Advent, copii să petreacă o după-amiază împreună, costumaţi în personajele preferate din lumea cărţilor şi a basmelor. Programul a început la ora 13:00, cu o rugăciune şi a continuat cu câteva bansuri şi jocuri pentru a ne dezmorţi și pentru a avea o stare de spirit ideală pentru acest eveniment. Înainte de a începe parada costumelor, fiecare copil a primit un număr de concurs şi au fost prezentaţi membrii juriului ce au evaluat activităţile de pe parcursul zilei, juraţii noştri fiind Marian Petre (Ludovic-Marian Străjeru), ŞtefAndra (Tiba Alexandra) şi Andy Moisescu (Andrei Doboş).

În cele ce au urmat, copii au participat la prima probă a carnavalului, în care fiecare şi-a prezentat costumaţia într-un mod cât mai original. După acest moment, copii au luat parte la spectacolul de talente, în care fiecare a prezentat un moment autentic, pregătit de ei: cântece, recitarea unor poezii si dans. Pentru a-şi reîncărca bateriile, copii au servit câte ceva dulce şi s-au distrat dansând in ritmurile unor bansuri cunoscute de ei.

La final, fiecare copil a fost premiat cu o diploma personală (pentru cel mai cuminte, pentru cea mai frumoasă zână, cel mai bun pirat etc.) și alte câteva cadouri. Apoi programul s-a încheiat cu o rugăciune de mulţumire. La organizarea acestui carnaval, au participat Părintele Paroh Alois Farţadi, Părintele Vicar Solomon Ciprian şi tinerii animatori din Acţiunea Catolică.

Mulţumim copiilor că au participat la această activitate în număr mare, moment în care ne-am bucurat şi am petrecut clipe frumoase împreună.

Eduard Gherghelucă

[nggallery id=239]