Program pentru Săptămâna mare și Solemnitatea Învierii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Cu Duminica Floriilor începem Săptămâna Sfântă, timp de pregătire intensă pentru sărbătoarea Învierii Domnului. Vă reamintim că după-amiază, la orele 15:45, sunteți invitați să luați parte la procesiunea ce va fi organizată spre catedrală, unde vom participa la sfințirea ramurilor și Sfânta Liturghie solemnă cu ocazia Floriilor și a Celei de-a XXIX-a Zi Mondiale a Tineretului.
 
» Miercuri, 16 aprilie, vom vizita bolnavii pentru spovadă și împărtășanie, ca pregătire pentru sărbătoarea Paștelui.
 
 Vă invităm să profitați de această săptămână și să luați în calcul din timp și pregătirea spirituală pentru cea mai mare solemnitate din an, Învierea Domnului, mai ales printr-o spovadă bună și participarea la celebrarea Triduum-ului Pascal: Joia Sfântă, Vinerea Sfântă și Duminica Învierii cu Vigilia Pascală ce o precede. Încercați să nu lăsați pe ultima zi spovada, mai ales că vor fi ocazii de-a lungul întregii săptămâni, după cum urmează: 
 
» Luni, marți și miercuri (14-16 aprilie) vor fi ocazii de spovezi atât în cadrul Liturghiei de la ora 7:00, cât mai ales seara, începând cu orele 17:00 și vă vom sta la dispoziție cât va fi nevoie.
 
» Joi, 17 aprilie, întrucât preoții vor participa la Liturghia Crismei în catedrală, în parohia noastră nu se va celebra Sfânta Liturghie de la ora 7:00. Programul de spovezi va începe Joi, la orele 16:00. La ora 18:00 vă invităm să luați parte la celebrarea Cinei Domnului, Sfânta Liturghie care reactualizează cele trei mari daruri pe care ni le-a făcut Domnul în Joia Sfântă: Euharistia, Preoția și porunca iubirii. După Sfânta Liturghie va fi program de adorație, după cum urmează:
– la ora 20:00 pentru copii;
– la ora 21:00 pentru persoanele consacrate;
– la ora 22:00 pentru tineri;
– la ora 23:00 pentru toată comunitatea.
 
» Vineri, 18 aprilie, vor fi ocazii de spovezi între orele 9:00-12:00, iar după-amiază de la ora 16:00. La ora 18:00 se va celebra Patima și moartea Domnului, inclusiv adorarea Sfintei Cruci. Vă reamintim că în Vinerea Sfântă este post și abstinență. Sâmbătă, 19 aprilie, ocazii de spovezi vor fi între orele 9:00-12:00 și 16:00-20:00.
 
 »Sf. Liturghie din noaptea de Paști, inclusiv vigilia pascală, va fi celebrată în biserica noastră la orele 22:00«
 
→ În Duminica Învierii și luni, a doua zi de Paște, se vor celebra în biserica noastră 3 Sfinte Liturghii, ca în fiecare duminică:
– Ora 9:00 – Liturghia copiilor;
– Ora 11:00 – Liturghia comunității;
– Ora 17:00 – Liturghia tinerilor.
 
 »Marți, 22 aprilie, a treia zi de Paște, vor fi în schimb doar 2 Sfinte Liturghii, la ora 9:00 și seara la ora 18:00.
 
Vă mai reamintim că în Vinerea Sfântă colecta este pentru Țara Sfântă, iar în Noaptea de Paște și în Duminica Învierii colectele sunt destinate seminariilor diecezane.