Solemnitatea Învierii este un prilej de bucurie pentru toți, pornind de la cei mici și până la cei mai mari pentru că Isus a înviat, iar celebrarea acestui mare eveniment din viețile noastre a fost marcat cu mare bucurie la toate cele trei Sfinte Liturghii celebrate la noi în parohie.

În Duminica Învierii, 20 aprilie 2014, pe lângă faptul că mergem în vizită la rude să ciocnim ouă roșii și ne bucurăm de darurile iepurașului, nu trebuie să uităm că Isus ne așteaptă în tabernacol. Copii au înțeles lucrul acesta și au participat la Sfânta Liturghie a copiilor, cântând și rostind rugăciuni înălțătoare la cer. Predica părintelui vicar, Ovidiu-Ciprian Solomon i-a pus pe gânduri, iar fiecare întrebare a primit câte un răspuns pe măsură.

Liturghia comunității a fost celebrată de părintele paroh, Alois Farțadi, împreună cu fratele său, părintele Cristinel Farțadi. Avem nevoie de Isus înviat, căci el ne conduce pe calea cea bună și ne luminează viața prin cuvintele Scripturii, iar preoții ne ajută în acest sens, așa cum au făcut și apostolii.

Isus este acum prezent între noi, însă trebuie să avem inima și ochii deschiși ca să-l simțim cât mai aproape. Suntem orbiți de griji, necazuri și alte probleme, astfel încât avem o incapacitate în a-l vedea pe Isus. Uneori nici Cuvântul Domnului nu este în măsură să ne dea încredere și acest lucru se întâmplă pentru că din interiorul nostru ar trebui să pornească bucuria Învierii.

Tinerii au învățat din cuvântul de învățătură al părintelui vicar că ușa inimii noastre la care bate Isus nu are clanță pe exterior, ci doar prin interior se poate deschide, iar lucrul acesta se poate observa și în pictura lui William Holman Hunt. Suntem chemați de Isus să mergem pe calea cea dreaptă, însă doar de noi depinde dacă alegem sau nu să-l urmăm.

Ce i-a atras pe credincioși a fost momentul oferirii darurilor. Alături de vinul și pâinea divină s-a oferit și un miel adevărat. Ca un miel a fost și Isus atunci când a îndurat atâtea pentru noi. Însă acum că a înviat, el este alături de noi. Să-i deschidem și să-l lăsăm să ne conducă pe calea cea bună, lăsând la o parte „multele oferte ‘ieftine’ pe care le găsiţi în jurul vostru” (Papa Francisc).