IMG_4128

Duminică, 5 octombrie 2014, începând cu ora 16.25, tinerii, alături de părintele vicar Ovidiu-Ciprian Solomon și de părintele paroh Alois Farțadi au petrecut câteva momente de rugăciune și au animat liturghia destinată deschiderii anului academic.

Universitățile și liceele și-au deschis din nou porțile. Studenții și liceeni nu ezită să accepte invitația, plini de bucurie și sete de cunoaștere, dar în același timp nostalgici după vara care tocmai s-a încheiat. În drumul lor spre facultate sau liceu tinerii din parohia noastră au făcut o escală la biserică pentru a invoca ajutorul lui Dumnezeu în examenele pe care le întrevede noul an, dar și pentru a-i mulțumi pentru frumoasele clipe petrecute în timpul vacanței.

Ascultând îndemnul Sfântului Părinte Papa Ioan Paul al II-lea care zice: „Privesc spre voi toți, spre voi, tineri: luați din nou în mâini cu încredere rozariul, redescoperindu-l în lumina Scripturii, în armonie cu liturgia, în contextul vieții de zi cu zi”, am început seara printr-un moment de rugăciune în cinstea Sfintei Fecioare Maria. Rozariul este important și eficient pentru că este o rugăciune insistentă ce devine simbol al iubirii noastre față de Maica Domnului și față de Cristos. Spunea cineva că, după cum doi logodnici nu se plictisesc să își spună că se iubesc, tot așa nici noi, fiii preaiubiți ai Mariei, nu trebuie niciodată să ne plictisim să spunem această rugăciune. Atunci când ne rugăm rozariul, Sfânta Fecioară se roagă împreună cu noi și mijlocește la Dumnezeu pentru ajutorul nostru.

Am continuat momentul de spiritualitate prin participarea la Sfânta Liturghie. Am exteriorizat sărbătoarea din inimile noastre luând parte în mod activ la momentele liturgice. Am ales cele mai frumoase cântece din repertoriu, am citit lecturile, am cântat psalmul și ne-am exprimat intențiile la rugăciunea credincioșilor. Nu ne-am rezumat doar la animarea litugiei cuvântului ci am continuat prin oferirea darurilor și primirea sfintelor taine.

La final, părintele Paroh prin intermediul părintelui Ciprian, ne-a urat un an nou universitar plin de reușite și ne-au amintit încă o dată că trebuie să ne punem încrederea în Dumnezeu în orice împrejurare.

  

Cosmina-Veronica Miron