Zilele familiei 2014 model 01

Duminică, 2 noiembrie 2014, a fost o zi specială nu doar pentru că este o zi închinată rugăciunilor pentru toți cei dragi plecați din această lume dar și pentru că a fost deschiderea „Săptămânei Familiei” în parohia noastră. Așa cum toți ne-am născut într-o familie, mai mică sau mai mare, „familia” reprezintă un subiect extreme de actual.

Acest eveniment reprezintă un șir de meditații dedicate familiei, acea familie pe care Dumnezeu o dorește. „Săptămâna Familiei” este organizată la inițiativa pr. dr. Felician Tiba, director al Oficiului pentru Pastorația Familiei și al Laicilor în colaborare cu cei doi preoți ai parohiei noastre, pr. paroh Alois Farțadi și pr. vicar Ciprian-Ovidiu Solomon.

Cu acest prilej, pe parcursul unei săptămâni, pr. Felician va predica în cadrul sfintelor liturghii de seara despre frumusețea și strălucirea familiei creștine. Familia, ca entitate dominantă atât în societate cât și în biserică, se clădește pe iubirea dintre cei doi soți completată de iubirea lui Dumnezeu. De aceea, omilia părintelui din ziua deschiderii a fost despre această iubire divină care este Dumnezeu.

Programul meditațiilor pentru săptămâna viitoare, așa cum a fost deja anunțat, conține următoarele teme:

Luni – Vocația de a fi „om”,

Marți – Dumnezeu la creat pe om ca bărbat și femeie,

Miercuri – Chemare la a fi familie,

Joi – Cristos și familia,

Vineri – Biserica și familia,

Sâmbătă – A fi familie astăzi,

Duminică – Familia în misiune.

Mulțumim părintelui Felician Tiba pentru această minunată ocazie de a pune în lumină familia dorită de Dumnezeu și celor doi preoți ai parohiei care susțin și încurajează familiile din comunitatea noastră. Suntem convinși că veți participa cu toții la aceste zile binecuvântate dedicate familiei creștine.

Marilena Bartic