Zilele familiei 2014 model 01

Vocația de a fi “om“

Zilele Familiei au început în parohia noastră, iar tema propusă de pr. predicator Felician Tiba pentru prima zi a fost: Vocația de a fiom”.

După ce la deschiderea acestor zile binecuvântate pr. Felician ne-a vorbit despre cel mai profund și sensibil subiect, despre iubirea lui Dumnezeu, iată că, pentru prima zi de meditații și-a propus să ne dezvăluie cea mai frumoasă lucrare a lui Dumnezeu, Omul. Cine este omul? Așa cum citim în Biblie, nu mai este o noutate pentru nimeni că omul este creația cea mai minunată a lui Dumnezeu și că această creație este realizată de Creator după chipul și asemănarea Sa.

Luând în considerare dragostea în familie dintre doi soți, sunt mulți cei care își declară iubirea unul față de celălalt pentru că așa simt dar părintele a subliniat că prea puțini știu că această declarație este o formă de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru creația Sa, omul.

Atunci când noi oferim apreciere celui de lângă noi pentru ceea ce este, suficientă uneori cât să îl bucurăm însă alteori mai puțină, făcându-l să sufere, verbal sau chiar fizic, trebuie să considerăm că în tot ce spunem, gândim și facem pe Dumnezeu îl lăudăm pentru omul pe care l-a creeat. Dacă fiecare dintre noi conștientizează acest mare adevăr, atunci drumul nostru pe pământ va deveni o chemare vie la viață.

Vocația de a fi „om” este un har deosebit pe care îl primim cu toții înainte de a ne naște, de aceea, trebuie să ne străduim să nu pierdem în zadar acest mare dar pe care ni l-a oferit Dumnezeu.

“Zilele Familiei” continuă în toată saptămâna ce urmează după programul care a fost anunţat şi afişat pe siteul parohiei şi se vor încheia duminică 9 noiembrie, la Liturghia de la ora 11.00.

 

Marilena Bartic