Zilele familiei 2014 model 01

Zilele Familei continuă cu următoare temă: Dumnezeu l-a creat pe om ca bărbat și femeie.

După ce în prima zi pr. Felician Tiba ne-a vorbit despre cea mai minunată creație a lui Dumnezeu, omul și ce înseamnă să fii chemat la a fi om, în cea de-a doua zi am aflat de ce a creat Dumnezeu bărbatul și femeia.

Dacă inițial Dumnezeu l-a creat pe om dupa chipul și asemănarea Sa și a văzut că toate erau bune atunci, de ce ar fi vrut Creatorul să îi creeze omului o parteneră? În Cartea Genezei scrie că deși Adam era înconjurat de animale a observat că niciunul nu era asemenea lui, de aceea s-a întristat și s-a simțit singur.

Singurătatea este un sentiment și o stare dureroasă a sufletului, greu de suportat. Sunt multe persoane care au experimentat la un moment dat această stare, unii o perioadă mai scurtă, alții poate o perioadă mai îndelungată, dar cu toții știm că nu există decât o singură soluție pentru a ieși din această stare și anume, prezența fizică a cuiva drag.

Dumnezeu, în marea Sa bunătate, nu a vrut ca omul să sufere și văzând tristețea lui Adam, a creat-o pe Eva. Reacția bărbatului la vederea femeii a fost una de mărire și mulțumire aduse Creatorului pentru că în acest fel s-a împlinit el ca bărbat.

Părintele a întărit cu ardoare ideea că așa trebuie să fie în orice familie, șotul și soția, deși foarte diferiți din multe puncte de vedere dar totuși egali în față lui Dumnezeu, vor ajunge la împlinirea deplină doar unul prin celălalt și astfel împreună pot păși cu încredere pe drumul spre mântuire.

A fi bărbat sau femeie este o mare responsabilitate care ajunge la plenitudinea împlinirii sale doar completându-se unul pe celălalt.

Temele propuse devin din ce în ce mai atractive și interesante de aceea, găsiți timp și îndreptați-vă pașii spre biserică în următoarele zile pentru a descoperi lucruri frumoase și utile pentru a deveni familii cu adevărat creștine.

 

Familia Bartic Cristian și Marilena