Zilele familiei 2014 model 01

Pentru cea de-a treia zi părintele Felician Tiba ne-a pregătit o predică minunată cu titlul: Chemarea la a fi familie.

În primele două zile ni s-a vorbit despre creația lui Dumnezeu, omul – bărbat și femeie căruia i-a dat o viață pe care trebuie să o trăiască, unii într-o familie pe care și-o întemeiază sau alții ca persoane consacrate – preoți, călugări, călugărițe, frați sau surori.

În viața de familie, cei doi soți ajung la împlinirea lor ca soț/soție doar unul prin celălalt și pentru că subiectul central al acestei săptămâni este familia, părintele predicator a ales ca temă de meditație vocația la a fi soț și soție.

Pentru a ne explica de ce viața de familie este o vocație ni s-a propus să ne gândim la diferențele dintre o meserie aleasă și vocația la care am fost chemați. Dacă a-ți exercita meseria ai nevoie de 8 ore zilnic și la un moment dat ești chiar și remunerat, într-o familie rolul de soț/soție sau de părinte al copiilor îl îndeplinești 24 ore zilnic fără a primi vreo recompensă financiară. De aceea, părintele a subliniat ferm că cei care aleg calea căsătoriei trăiesc în exclusivitatea, adică soțul/soția trăiește dedicându-se doar soției sale/soțului său.

Soții trebuie să conștientizeze că a trăi viața de familie în ascultare față de cuvântul lui Dumnezeu este cu adevărat o chemare și un har minunat pe care l-au primit fără să fi avut vreun merit pentru aceasta și pe care se obligă prin alegerea făcută să îl mențină nepătat.

Cât de minunat este să-l avem printre noi pe pr. Felician Tiba care ne învață cum să trăim viața de familie așa cum o dorește Dumnezeu! Nu ratați și celelalte tematici anunțate!

Cristian și Marilena Bartic