Carnaval 2014 A3

Carnavalul pentru copii a avut un real succes, deoarece copiii au venit îmbrăcați în costumele meseriilor pe care o să le aibă în viitor. Și din câte se observă în poze, viitorul sună bine.

Sâmbătă, 22 noiembrie 2014, în parohia „Sfântul Anton de Padova” din Iași s-a desfășurat carnavalul copiilor, respectiv al celor de la clasa 0 până la clasa a VIII-a. Activitatea, care a avut loc în sala de festivități de la subsolul bisericii, a fost organizată de preoții parohiei: părintele paroh Alois Farțadi, părintele vicar Ovidiu-Ciprian Solomon, părintele vicar Gheorghe Milia, împreună cu animatorii și simpatizanții. Tema carnavalului a fost intitulată „Meseria, brățară de aur”, iar motoul a fost reprezentat de întrebarea „Tu ce vrei să te faci când vei fi mare?”.

Fiecare copil a trebuit să vină costumat în meseria preferată. De la actrițe, cântărețe, sportivi și creatoare de modă până la doctorițe, profesoare și preoți, copiii și-au manifestat interesul pentru temă și au venit pregătiți cu cele mai bune costume. De asemenea, copiii au trebuit să argumenteze de ce au ales acel costum, de ce preferă acea meserie și ce importanță are aceasta în societate.

Programul a fost unul recreativ cu jocuri variate în care a fost încurajată atât competiția cât mai ales cooperarea și lucrul în echipă. Nu au lipsit nici muzica, dansul și distracția, iar voia bună a fost la ea acasă întreaga zi.

Copiii au petrecut o zi frumoasă în care au înțeles că este important să se gândească de mici la ce vor face în viitor, iar la final au fost premiați pentru alegerile făcute.

Duminică, 23 noiembrie 2014, după ce am petrecut la carnaval câteva clipe de voie bună cu prietenii noștri de aceeași vârstă, a urmat să petrecem o oră și cu Isus, prietenul copiilor. Cu El am stat de vorbă liniștiți, în biserică, prin diferite rugăciuni. Ne-am rugat pentru familiile noastre, pentru pace în lume, pentru toți cei care au nevoie de rugăciunile noastre, dar și rugăciuni de mulțumire lui Dumnezeu pentru că l-a trimis pe fiul său să fie Regele Universului.

 

Alexandra Elena Mîndrilă