Zilele familiei 2014 model 01

Săptămâna Familiei continuă și pentru această zi părintele Felician Tiba ne-a propus un alt subiect înteresant: Cristos și familia.

După ce am aflat că viața de familie este o chemare pe care soții o împărtășesc împreună dar care îi obligă să mențină acest har minunat nepătat toată viața, este momentul să descoperim care sunt ingredientele necesare pentru ca familia să devină cea pe care Dumnezeu o dorește. În acest sens, părintele ne-a vorbit despre Cristos – însoțitor de nădejde în viață.

Referindu-se la Noul Testament, părintele a vorbit despre vizita lui Isus în Cana Galileei unde a fost învitat la nunta a doi tineri. Cu toții știm că cei doi soți au rămas fără vin și practic petrecerea era pe cale să se sfârșească. Pr. Felician ne-a explicat că semnificația vinului în Biblie este bucurie și prin urmare noua familie abia întemeiată ar fi rămas fără bucuria de a trăi viața de familie îmrepună. Dar Cristos a readus splendoarea și speranța în familie făcând prima Sa minune publică într-o familie, transformând apa în vin.

Mergînd mai departe, la Cina cea de Taină Isus preface vinul în sângele său vărsat mai apoi pe cruce pentru noi. Făcând o paralelă, ni s-a dezvălui că bucuria venirii sale în lume ca simbol al Împărăției Cerurilor s-a desăvârșit prin sacrificiul Său pe cruce oferindu-ne această împărăție nouă tuturor, fără deosebire. Prin acest mare adevăr, părintele predicator a ținut să sublinieze că Isus Cristos a pus egalitate între bărbat și femeie dându-le ambilor șanse egale de a ajunge la mântuire prin viața de familie.

Concluzionând, pr. Felician ne-a asigurat că viața de familie fără prezența lui Cristos ar fi o rutină zilnică trăită fără bucurie și speranță!

Dragi familii, cu toții credem că știm ce înseamnă viața de familie dar oare cunoaștem cu adevărat ce înseamnă să fim o familie creștină dorită atât de mult de  Dumnezeu?! Haideți să mai facem un mic efort și să aprofundăm până la capăt toată seria de meditații!

Familia Cristian și Marilena Bartic