DSCN9346

În fiecare an a treia zi de Crăciun, în parohia noastră este mare sărbătoare : Ziua familiei la nivel parohial. Cu această ocazie sunt sărbătorite în mod deosebit familiile care s-au căsătorit anul acesta precum şi familiile care au împlinit 5, 10, 15, 20, …50, 55,… ani de căsătorie. Anul acesta, în parohia Sf. Anton au fost 24 de familii sărbătorite.

La liturghia solemnă din biserica Sf. Anton am avut bucuria să-i avem în mijlocul nostru pe păstorul diecezei noastre episcopul Petru Gherghel şi părintele predicator Felician Tiba alături de preoţii parohiei noastre.

Pr. dr. Felician Tiba prin cuvintele sale pline de Duh Sfânt ne-a invitat să ne apropiem mai mult de ieslea din Betleem pentru a ne reîntâlni cu Sfânta Familie de la Nazaret. Familia din Nazaret este icoana și oglinda în care se poate reflecta orice familie din zilele noastre, în menirea şi misiunea ei stabilită de Dumnezeu ca sanctuar al iubirii şi leagăn al vieţii pe pământ. Aceste valori trebuie să caracterizeze orice familie creştină care de la început a primit un asemenea mandat.

Astfel, soţiile şi mamele creştine trebuie să aibă ca model pe Maria în ascultare şi credinţă, soţii şi taţii să fie precum Iosif , bărbaţi drepţi, credincioşi şi purtători de grijă pentru familiile lor iar copiii precum Isus imagine vie a armoniei şi iubirii din familie. Văzând acest lucru în familiile noastre, Cristos se bucură şi transmite soţilor pacea sa. Acolo unde sunt doi, acolo e prezent şi El, Cristos.

După bincuvântarea finală dată de episcopul Petru Gherghel familiilor sărbătorite şi celor prezenţi la liturghie , a urmat un moment în care tineri îmbrăcaţi în costume populare au oferit flori membrilor familiilor sărbătorite în această zi.

La sfârşitul slujbei părintele paroh a adresat tuturor invitaţia de a participa la un moment artistic organizat de copiii şi tinerii parohiei Sf. Anton la subsolul bisericii.

Programul artistic a fost o încântare pentru toţi cei prezenţi. Deschiderea programului a fost făcută de tinerii îmbrăcaţi în frumoase costume populare şi care ne-au transmis prin cânt şi joc frumuseţea dansului popular românesc. Apoi a urmat o scenetă bine pregătită de copiii parohiei noastre care ne-a adus zâmbetul pe chipurile noastre. Desigur, tinerii au venit şi ei cu un moment artistic jucat cu mult umor. Totul a fost făcut cu multă dăruire, muncă şi talent din partea lor sub atenta îndrumare a părintelui Ciprian.

Şi ca o încununare a unui moment deosebit, la sfârşitul programului artistic părintele paroh a invitat fiecare familie sărbătorită în faţa tuturor celor prezenţi pentru a înmâna o amintire şi a primi felicitările din partea sa şi a episcopului.

Prin grija părintelui paroh Alois Fartadi şi a părintelui vicar Ciprian Ovidiu Solomon această zi a fost una deosebită pentru familiile sărbătorite şi îi mulţumim lui Dumnezeu pentru familiile noastre şi pentru marea familie a parohiei noastre şi-L rugăm să ne binecuvânteze cu toată iubirea sa .

Familia Vernica Mihai și Gabriela