Vă invităm ca în această săptămână să luați în calcul și pregătirea spirituală pentru cea mai mare solemnitate din an, Învierea Domnului, mai ales printr-o spovadă bună și participarea la celebrarea Triduum-ului Pascal: Joia Sfântă, Vinerea Sfântă și Duminica Învierii cu Vigilia Pascală ce o precede. Încercați să nu lăsați pe ultima zi spovada, mai ales că vor fi ocazii de-a lungul întregii săptămâni, după cum urmează:

► Luni, marți și miercuri (21, 22 şi 23 martie) vor fi ocazii de spovezi atât în cadrul Liturghiei de la ora 7:00, cât mai ales seara, începând cu orele 17:00. Vă vom sta la dispoziție cât va fi nevoie.

► Joi, 24 martie, întrucât preoții vor participa la Liturghia Crismei în catedrală, în parohia noastră nu se va celebra Sfânta Liturghie de la ora 7:00. Programul de spovezi va începe la orele 16:00. La ora 18:00 vă invităm să luați parte la celebrarea Cinei Domnului, Sfânta Liturghie care reactualizează cele trei mari daruri pe care ni le-a făcut Domnul în Joia Sfântă: Euharistia, Preoția și porunca iubirii. După Sfânta Liturghie va fi program de adorație, după cum urmează:

la ora 20:00 pentru copii;

la ora 21:00 pentru tineri;

la ora 22:00 pentru persoanele consacrate;

la ora 23:00 pentru toată comunitatea.

► Vineri, 25 martie, vor fi ocazii de spovezi între orele 9:00-12:00, iar după-amiază de la ora 16:00. La ora 18:00 se va celebra Patima și moartea Domnului, inclusiv adorarea Sfintei Cruci. Vă reamintim că în Vinerea Sfântă este post și abstinență.

► Sâmbătă, 26 martie, ocazii de spovezi vor fi între orele 9:00-12:00 și 16:00-20:00.

Sfânta Liturghie din noaptea de Paști, inclusiv vigilia pascală, va fi celebrată în biserica noastră la orele 22:00.

În Duminica Învierii și luni, a doua zi de Paște, se vor celebra în biserica noastră trei Sfinte Liturghii, ca în fiecare duminică:

→ Ora 9:00 – Liturghia copiilor;

→ Ora 11:00 – Liturghia comunității;

→ Ora 17:00 – Liturghia tinerilor.

 Marți, 29 martie, a treia zi de Paște, vor fi în schimb doar două Sfinte Liturghii, la ora 9:00 și seara la ora 18:00.

Vă mai reamintim că în Vinerea Sfântă colecta este pentru Țara Sfântă, iar în Noaptea de Paște și în Duminica Învierii colectele sunt destinate seminariilor diecezane.

La librărie s-au adus lumânări speciale pentru noaptea de Paşti cu diferite însemne pascale specifice acestei sărbători. Lumânările sunt prevăzute cu mici cutiuţe din plastic care au o dublă finalitate: de a proteja lumânarea să nu se stingă din cauza vântului şi de a proteja să nu picure ceară pe jos. Vă rugăm insistent să vă procuraţi din timp aceste lumânări deoarece stocul este limitat.

► La afișierele din curtea Bisericii puteți găsi programul pentru săptămâna Mare și pentru solemnitatea Paștelui.

Noi, preoții parohiei dumneavoastră, vă dorim o săptămână minunată și un timp de pregătire pentru sărbătoarea Paștelui, plin de haruri!