Sâmbătă, 4 iunie 2016, parohia romano-catolică „Preasfânta Inima a lui Isus” din Nicolae Bălcescu s-a bucurat de un număr mare de vizitatori din toată Dieceza de Iași pentru a participa la Sărbătoarea Copiilor. Parohia gazdă a ales o temă foarte frumoasă și sugestivă: „Să creștem milostivi ca Tatăl”.

Preasfințitul Petru Gherghel, episcop de Iași și Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar, au avut bucuria de a celebra sfânta Liturghie, alături de mulți alți preoți din Dieceza de Iași. Mulți copii au ascultat cu bucurie predica PS Aurel, din care au învățat că Isus este un model de milostivire și bunătate, iar astfel vom fi mai apropiați de aproapele și iubitori precum își dorește Tatăl.

Din parohia „Sfântul Anton de Padova” au participat 49 de copii și animatori, coordonați de părintele Gabriel Hălănduț. Pe drum, toți copii au cântat și s-au jucat, dar la început s-a făcut și o rugăciune.

În cadrul programului artistic numeroase grupuri de copii din diferite parohii au susținut frumoase momente artistice. Înainte de întoarcere spre acasă, am făcut un popas la „Institutul Teologic Franciscan” de la Roman unde am făcut o rugăciune, iar gazdele ne-au servit cu o înghețată.

Am fost foarte bucuroși pentru că am participat la Sărbătoarea Copiilor și așteptăm întâlnirea de anul viitor care va avea loc la Barticești.

Fotografiile le puteți vizualiza aici.

Iustina Farcaș