Încă un an școlar se încheie pentru elevi, iar acest lucru l-am evidențiat printr-o sfântă Liturghie dedicată elevilor, învățătorilor, profesorilor, părinților și bunicilor duminică, 19 iunie 2016, în cadrul sfintei Liturghii a copiilor. Un sincer mulțumim din partea copiilor s-a înălțat la cer, ca o rugăciune, pentru toate persoanele care au avut grijă ca ei să frecventeze orele de la școală și să obțină calificative pe măsură.

Intențiile speciale de la rugăciunea credincioșilor și darurile de la ofertoriu au făcut ca ziua să fie o adevărată sărbătoare. Și ca orice sfârșit de an școlar nu au lipsit premianții: Dogariu Marina Alexandra, Tiba Isabela și Dâscă Rebeca au primit premii pentru diferite concursuri și olimpiade. Le felicităm și le dorim mult succes în continuare, ele fiind un exemplu pentru cei din jur, iar lucrul acesta sperăm să fie urmat și de alți copii.

Odată cu încheierea anului școlar al copiilor din țara noastră, sperăm să fie un început pentru copiii din Africa, deoarece Acțiunea Catolică din parohia noastră a încercat să fie alături de campania „Croitori de viitor”, un proiect inițiat de Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” din Dieceza de Iași în colaborare cu Centrul Misionar Diecezan și Acțiunea Catolică din Nocera, Italia. Campania are ca scop strângerea de fonduri pentru 80 de copii din Bakaka, Kenya cărora le vor fi oferite uniforme școlare pentru a putea frecventa cursurile.

Mulțumim tuturor acelora care au contribuit, iar alături de banii obținuți din vânzarea obiectelor pe care le-au găsit credincioșii la ieșirea din Biserică ne vom aduce aportul în continuare cu rugăciuni, pentru ca toții copiii din lume să aibă parte de educație școlară.

Fotografiile le puteți vizualiza aici.

Africa-Nocera 2016 model 03 (707x1000)