Copiii din parohia noastră s-au pregătit pentru acest nou an școlar care a început. Ei au venit la biserică în perioada 9-11 septembrie 2016 și au participat la activitățile propuse de părintele vicar, Gabriel Hălănduț și părintele paroh, Alois Farțadi, împreună cu animatorii și simpatizanții.

Nici un început nu e ușor și nici un sfârșit fără regrete. Regrete pentru soarele vacanței ce apune, pentru zilele lungi ale căror ceasuri fierbinți parcă alunecau mai greu, amorțite, poate, de razele soarelui și domolite doar de amurguri infinite, regrete pentru prietenii eternizate doar în amintirile verii…

Însă, în planurile lui Dumnezeu, nici un sfârșit nu e lăsat fără urmări: un nou început, o nouă șansă, o nouă speranță. Așadar, emoții, așteptări, planuri mărețe se aștern pe pergamentele nesfârșite de dorințe ale elevilor care pornesc în aventura unui nou început, unui nou an școlar.

Pentru ca trecerea spre noul început să fie lină și nu prăpăstioasă, pentru ca regretele să fie date ușor uitării, iar așteptările să nu fie totuși deloc apăsătoare, ultimele zile fără griji ale acestei vacanțe au fost dedicate pentru a încununa frumos ceea ce s-a terminat dar, mai important, pentru a încredința în mâini solide și pline de dragoste ceea ce stă să înceapă. De aceea, preoții, ajutați de animatori și simpatizanți, au „bătut gongul”, iar copiii parohiei au răspuns în număr mare și cu entuziasm invitației de a reuni familia în jurul lui Dumnezeu cu câteva zile înainte de a păși pe noul drum.

Zilele de vineri și sâmbătă le-am dedicat prieteniilor și prietenilor, plimbărilor, deliciilor culturale (și nu numai) ale Iașului, jocurilor, zâmbetelor… iar ziua de duminică a fost a sufletului, a lui Dumnezeu. Pentru că un drum este ușor și frumos de parcurs doar când renunți la bagajele inutile și dăunătoare, tot ce e rău a rămas în scaunul de spovadă, așteptările și dorințele elevilor au prins glas în rugăciunea credincioșilor și iubirea față de Dumnezeu a răsunat în cântece.

Având, așadar, binecuvântarea lui Dumnezeu și punând acest nou an în mâinile Sale, nimic nu poate face ca ceea ce școala va clădi să nu consolideze cunoștințele de care cu toții avem nevoie pentru a crește frumos și sănătos, pentru a deveni adevărate comori de virtuți și cunoștințe pentru societatea în care vom fi trimiși. Pentru că, de asemenea, avem nevoie de un castel de spiritualitate pentru a răzbi orice, parohia pune la dispoziția copiilor mijloace de a consolida temeliile deja existente: orele de religie, cateheza din fiecare sâmbătă de la ora 15:00 și, nu în ultimul rând, Dumnezeu ne dă întâlnire în fața altarului în fiecare duminică la ora 9:00!

Fotografiile le puteți vizualiza aici.

Andreea Ghergu