Duminică, 9 octombrie 2016, în parohia noastră s-a celebrat liturghia de deschidere a noului an universitar și școlar pentru liceeni. Pentru a păși cu mai multă însuflețire și curaj în noua etapă, tinerii au dedicat câteva momente Fecioarei Maria, în mâinile căreia au încredințat toate așteptările lor. Astfel, înainte de sfânta Liturghie a tinerilor, fiecare dintre cei prezenți a înălțat un imn de laudă Mamei cerești, rugându-se Rozariul meditat.

Sfânta Liturghie a culminat cu lecturile sfinte, urmate de predica părintelui vicar Gabriel Hălănduț. Părintele a făcut referire nu numai la Evanghelie, care ne îndeamnă să fim recunoscători lui Dumnezeu pentru întreaga noastră viață și să ne întoarcem mereu la El, lăudându-L și preamărindu-L, ci și la necesitatea catehezei și a unor noi începuturi în viața tinerilor. Cu acest prilej, a lansat o nouă provocare acestora și anume de a lua parte în număr cât mai mare la cateheze, care trebuie să fie văzute ca niște întâlniri pentru suflet, minte și trup. Totodată, părintele a precizat și faptul că fiecare tânăr, acum, în această perioadă, se găsește în fața unui nou început.

Începuturile… poate ni se par cam grele, poate ne este frică de ceea ce ne rezervă ele sau poate nu suntem încă pregătiți și tindem să dăm înapoi, dar să ne aducem aminte ca Sfânta Fecioară ne veghează de sus și Ei îi plac începuturile: începutul unei noi vieți spirituale, începutul unei prietenii sau al unei căsătorii, chiar și începutul unui nou an, deoarece fiecare dintre noi, într-un astfel de moment, așezăm în fața Mamei noastre toate planurile, gândurile și îndoielile pentru a primi ajutor.

Pentru că suntem în luna octombrie, lună dedicată Sfintei Fecioare Maria, părintele a adus aminte de importanța recitării rozariului de către fiecare dintre noi, pentru ca noi, așa cum spune și termenul „rozariu“, suntem niște trandafiri, cele mai frumoase flori ce pot fi oferite Sfintei Fecioare. (engl. Rose are you = tu ești trandafir)

A urmat apoi intențiile speciale pentru elevi, studenți și profesori, iar la oferirea darurilor fiecare tânăr a adus la altar, cu multă speranță și dăruire, simbolurile vieții creștine și ale unui nou început.

Sfânta Liturghie s-a încheiat cu oferirea binecuvântării și cu îndemnul părintelui de a participa într-un număr cât mai mare la toate activitățile parohiei, în special la cateheză, o adevărată modalitate de dezvoltare spirituală și socială.

Fotografiile le puteți vizualiza aici.

Ana-Maria Mateieș