Duminică, 23 octombrie 2016, copiii parohiei noastre s-au rugat stăruitor Sfintei Fecioare Maria. Dar ca să rostești misterele rozariului în luna octombrie, ai nevoie de un rozariu. De aceea cu o zi înainte, sâmbătă, la cateheză, am încercat să confecționăm rozarii împreună cu copiii. Rozariile confecționate au fost aduse la ofertoriul din cadrul liturghiei de duminică dimineață, unde mai apoi au fost sfințite.

Să-i învățăm pe copii să se roage Sfintei Fecioare Maria cu ajutorul rozariului este un lucru deosebit, dar să-i învățăm să se roage pentru cei din jur este mult mai important. O comunitate depinde de ajutorul acordat reciproc, iar ajutorul copiilor vine din adâncul inimii lor, de unde pornesc și rugăciunile lor sincere.

Cu ajutorul rozariilor sfințite ne-am rugat pentru succesul misionarilor aflați în zonele cu războaie, calamități naturale sau alte obstacole care i-ar putea împiedica să răspândească Cuvântul lui Dumnezeu. I-am invocat în rugăciunea noastră pe misionari, fiind cea de-a XC-a Zi Mondială a Misiunilor, iar apostolii de pe vremea lui Isus sunt misionarii din vremea noastră.

De asemenea ne-am mai rugat pentru protecția misionarilor de boli sau foamete, ce determină uneori eșecul misiunii lor. Nu i-am uitat nici pe cei capturați în închisorile din statele păgâne ce nu acceptă ideologiile creștinismului.

Fie ca toți misionarii și oamenii de pe pământ să-și încredințeze durerile, greutățile și fricile Sfintei Fecioare Maria printr-o rugăciune cuprinzătoare, cea a rozariului.

Fotografiile le puteți vizualiza aici.