Sâmbătă, 29 octombrie 2016, la cateheza de la ora 15, copiii parohiei noastre au avut parte de o paradă a sfinților. Sfinții și-au etalat superputerile, iar copiii au ghicit ce sfânt se află în spatele acestor forțe care încă luptă pentru bine.

Această paradă a sfinților s-a prezentat sub forma unui moment artistic, susținut de animatori, simpatizanți și părintele Gabriel Hălănduț. Rolul acestei parade pregătită ca întotdeauna, cu multă bucurie, a fost acela de a le explica micilor „sfinți”, importanța sărbătorii de pe data de 1 noiembrie și anume toți sfinții.

Ca să fie totul mai captivant pentru copii, animatorii, simpatizanții și părintele s-au costumat în diferiți sfinți, toți formând o echipă care salvează lumea. Fiecare sfânt avea superputerea lui specifică: milostivirea, bilocația, comunicarea cu animalele și altele. Căpitanul echipei a fost Isus, care le dădea puterile celorlalți sfinți, el având și superputerea mântuirii și desigur o iubire infinită pentru toți oamenii.

Copiii au participat și ei la scenetă, astfel că de fiecare dată când un sfânt intra pe scenă, aceștia, cu ajutorul unor informații citite de povestitor, trebuiau să ghicească despre ce sfânt era vorba. De fiecare dată când ghiceau, sfântul le dădea și lor câte o superputere în dar, pe care copiii o pot folosi pentru a deveni la rândul lor niște sfinți și astfel să îl ajute pe Isus să împărtășească iubirea și credința în lume.

Dorința noastră este ca toți oamenii de pe pământ să fie binecuvântați de către Isus cu câte o superputere pentru a o putea folosi în numele credinței și al lui Dumnezeu.

Fotografiile le puteți vizualiza aici.

Alexandru Robu