Ziua de 4 decembrie 2016, a fost una cu emoții pentru 34 de copii și 25 de tineri din parohia noastră care și-au reînnoit angajamentele unui nou început alături de Asociația Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif” din Iași. Celebrările au avut loc în cadrul liturghiilor de la ora 9, liturghia copiilor și la liturghia de la ora 17, cea a tinerilor.

Ne bucurăm de disponibilitatea copiilor și a tinerilor de veni în ajutorul Bisericii pentru binele lumii, dar și al comunității. În cadrul celor două liturghii ne-am rugat și am cântat împreună pentru a face dintr-o duminică obișnuită, una deosebită.

Membrii Acțiunii Catolice au promis că vor participa la activitățile parohiale și că vor fi de mare ajutor preoților parohiei, părintelui paroh, Alois Farțadi și părintelui vicar, Gabriel Hălănduț. Împreună vom fi co-responsabili în misiunea încredințată, iar anul acesta vom fi mai Bogați în demnitate, generoși în dăruire, deoarece așa ne îndeamnă tema anului asociativ 2016-2017.

Încă un prilej de bucurie este și faptul că Acțiunea Catolică din Dieceza de Iași împlinește în acest an 25 de ani de când a fost înființată. Datorită structurii și celor patru laturi: caritativă, formativă, cultural-recreativă și liturgică, activitățile parohiale pot fi realizate mai ușor. În parohia noastră grupul acționarilor a luat ființă acum 7 ani, iar de atunci membrii continuă să dea din timpul lor și din abilitățile lor, pentru a se ruga mai mult, pentru a se forma ca persoană, pentru a lega prietenii noi, dar și pentru a veni în ajutorul celor care au nevoie.

Le mulțumim din inimă tuturor copiilor, tinerilor și întregii comunități pentru că au ales să meargă pe calea cea bună, cea ghidată de Cuvântul Domnului.

Fotografiile le puteți vizualiza aici.